Akıllı şehir teknolojileri ekonomiyi yönlendirecek

Akıllı Şehir 2925+ kez okundu.
 

Akıllı şehir teknolojileri ekonomiyi yönlendirecek

Akıllı şehir teknolojileri, belediyelerin ve devletlerin ekonomisini önemli bir şekilde etkileyecek. Akıllı şehir teknolojileri ekonomik büyümeyi sağlayabilir.   Akıllı şehir teknolojileri ve ekonomi   ABI Araştırma raporuna göre akıllı şehirler, 2026 yılına kadar 20 trilyon dolardan fazla ek ekonomik fayda sağlayacak. Ayrıca şehirler, ekonomik kalkınmanın yüzde 5 oranında artmasını sağlayacak. Raporda, bu ekonomik faydalarından yararlanabilmek için kentlerin hazırlık ve yatırıma başlamaları gerektiği belirtildi. Akıllı şehirler ile sıradan belediye görevlerinin ortadan kalkması ile istihdam da azalma yaşanacağı öngörülürken, raporda ekonomik büyümeye olan katkısı vurgulanmış durumda. İnterDigital’daki Chordant Başkan Yardımcısı Jim Nolan: “Bu son bulgular, teknolojinin gelecekte akıllı şehirlerimizdeki ekonomik kalkınma için bir sürücü olarak önemini daha da vurguluyor. Avantajlar açık: artan GSYİH büyümesi, yaşam biçimimizi ve şehirlerimizin çalışma biçimini önemli ölçüde değiştirecek. Fakat teknoloji uygulamak çok basit değil. Şehirler, potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için akıllı şehir teknolojisi konusunda stratejik hale gelecekler” dedi.  Kaynak: techinside.com - Burak Kesayak

Akıllı şehir teknolojileri, belediyelerin ve devletlerin ekonomisini önemli bir şekilde etkileyecek. Akıllı şehir teknolojileri ekonomik büyümeyi sağlayabilir.

 

Akıllı şehir teknolojileri ve ekonomi

 

ABI Araştırma raporuna göre akıllı şehirler, 2026 yılına kadar 20 trilyon dolardan fazla ek ekonomik fayda sağlayacak. Ayrıca şehirler, ekonomik kalkınmanın yüzde 5 oranında artmasını sağlayacak. Raporda, bu ekonomik faydalarından yararlanabilmek için kentlerin hazırlık ve yatırıma başlamaları gerektiği belirtildi. Akıllı şehirler ile sıradan belediye görevlerinin ortadan kalkması ile istihdam da azalma yaşanacağı öngörülürken, raporda ekonomik büyümeye olan katkısı vurgulanmış durumda.

İnterDigital’daki Chordant Başkan Yardımcısı Jim Nolan: “Bu son bulgular, teknolojinin gelecekte akıllı şehirlerimizdeki ekonomik kalkınma için bir sürücü olarak önemini daha da vurguluyor. Avantajlar açık: artan GSYİH büyümesi, yaşam biçimimizi ve şehirlerimizin çalışma biçimini önemli ölçüde değiştirecek. Fakat teknoloji uygulamak çok basit değil. Şehirler, potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için akıllı şehir teknolojisi konusunda stratejik hale gelecekler” dedi. 

Kaynak: techinside.com - Burak Kesayak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.