CES 2018 akıllı şehirlere ev sahipliği yapacak

Akıllı Şehir 1385+ kez okundu.
 

CES 2018 akıllı şehirlere ev sahipliği yapacak

Ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenecek olan CES 2018 teknoloji fuarının önemli gündem konularından biri akıllı şehirler olacak. 10 Ocak tarihinde gerçekleşecek olan Smart Cities oturumu çok önemli konuğu ağırlayacak.   CES 2018 Smart Cities oturumu büyük bir konuk ile gerçekleşecek   2018 yılının ilk ayı teknoloji tutkunları için önemli bir tarih. Yeni yılı yeni teknolojilerle karşılamamızı sağlayan CES 2018 fuarı, bu yıl akıllı şehirler kavramı için de önemli bir yere sahip. 10 Ocak’ta Westgate, Level 1, Pavilion 9’da düzenlenecek olan Smart Cities etkinliği, Birleşik Devletler Ulaştırma Bakanı Elaine Lan Chao’nun da katılımı ile gerçekleşecek. Ulaştırma Bakanı Chao, Consumer Technology Assocaition CEO ve Başkanı Gary Shapiro ile birlikte akıllı şehirlere dönüşüm ve ulaşımı daha güvenli hale getirme gibi konular hakkında açıklamalar yapacak. Bakan Chao, yeni teknolojilerin Amerikan halkının seyahat deneyimlerini tamamen değiştireceğini belirtiyor. Ulaştırma Bakanlığı olarak, yeni teknolojileri milyonlarca insana ulaştırıp,  güvenli bir ulaşım için odaklandıklarını ifade ediyor. Akıllı şehirler hakkında ise 2050 yılını hedefleyen önemli tahminler yapılıyor.   Bu tahminlere göre dünya nüfusunun 70’e yakın bir kısmı şehir hayatında olacak. Büyük şehirlerin 2020 yılına kadar akıllı şehirler için yapacağı harcamaların ise toplamda 34.35 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Akıllı şehirler, akıllı ulaşım, akıllı enerji ve tüketim, halka açık alanlarda güvenlik, sağlık, veri güvenliği ve analizi, yapay zeka ve siyaset gibi konuları kapsayan oldukça geniş bir kavram. CES 2018 fuarı da bu teknolojilerin sergileneceği son derece önemli bir fuar olacak. IoT, 5G teknolojileri, sürüş inovasyonları, otonom araçlarla demo sürüşleri gibi fırsatlar katılımcıları bekliyor. 3900 firmanın katılımı ile bu fuarın tıpkı 2017 yılında olduğu gibi heyecan dolu geçeceğini söyleyebiliriz.

Ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenecek olan CES 2018 teknoloji fuarının önemli gündem konularından biri akıllı şehirler olacak. 10 Ocak tarihinde gerçekleşecek olan Smart Cities oturumu çok önemli konuğu ağırlayacak.

 

CES 2018 Smart Cities oturumu büyük bir konuk ile gerçekleşecek

 

2018 yılının ilk ayı teknoloji tutkunları için önemli bir tarih. Yeni yılı yeni teknolojilerle karşılamamızı sağlayan CES 2018 fuarı, bu yıl akıllı şehirler kavramı için de önemli bir yere sahip. 10 Ocak’ta Westgate, Level 1, Pavilion 9’da düzenlenecek olan Smart Cities etkinliği, Birleşik Devletler Ulaştırma Bakanı Elaine Lan Chao’nun da katılımı ile gerçekleşecek. Ulaştırma Bakanı Chao, Consumer Technology Assocaition CEO ve Başkanı Gary Shapiro ile birlikte akıllı şehirlere dönüşüm ve ulaşımı daha güvenli hale getirme gibi konular hakkında açıklamalar yapacak. Bakan Chao, yeni teknolojilerin Amerikan halkının seyahat deneyimlerini tamamen değiştireceğini belirtiyor. Ulaştırma Bakanlığı olarak, yeni teknolojileri milyonlarca insana ulaştırıp,  güvenli bir ulaşım için odaklandıklarını ifade ediyor. Akıllı şehirler hakkında ise 2050 yılını hedefleyen önemli tahminler yapılıyor.

 

Bu tahminlere göre dünya nüfusunun 70’e yakın bir kısmı şehir hayatında olacak. Büyük şehirlerin 2020 yılına kadar akıllı şehirler için yapacağı harcamaların ise toplamda 34.35 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Akıllı şehirler, akıllı ulaşım, akıllı enerji ve tüketim, halka açık alanlarda güvenlik, sağlık, veri güvenliği ve analizi, yapay zeka ve siyaset gibi konuları kapsayan oldukça geniş bir kavram. CES 2018 fuarı da bu teknolojilerin sergileneceği son derece önemli bir fuar olacak. IoT, 5G teknolojileri, sürüş inovasyonları, otonom araçlarla demo sürüşleri gibi fırsatlar katılımcıları bekliyor. 3900 firmanın katılımı ile bu fuarın tıpkı 2017 yılında olduğu gibi heyecan dolu geçeceğini söyleyebiliriz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.