Kampüsler IoT çözümleriyle akıllanıyor

Kablosuz endüstriyel IoT çözümleri sağlayan Skysens, geniş mesafelerde kapsama alanı sağlayabilme avantajı ile kampüsleri uçtan uca akıllandırıyor. Kampüs içinde kurulan tüm sistemleri tek bir ağ üzerinden kolaylık ve düşük maliyetle takip edebilme imkanı sunan Skysens, hem yöneticiler için yönetim kolaylığı sağlıyor hem de öğrencilerin eğitim kalitelerini artırıyor

 

IoT çözümleri, endüstriyel alanlarda olduğu gibi kamusal alanlarda da hem zaman ve kaynak tasarrufu sağlamak hem de daha yaşanılabilir, daha kaliteli alanlar yaratmak için kullanılıyor. Kablosuz endüstriyel IoT çözümleri sağlayan Skysens, geniş mesafelerde kapsama alanı sağlayabilme avantajı ile kampüslerin iç ve dış ortamlardaki birçok noktanın anlık olarak takip edilebilmesi için çözüm sunuyor. Tek bir ağ üzerinden tüm sistemleri kolaylıkla ve düşük maliyetli şekilde yönetilmesini sağlayan Skysens, hem kampüs yetkilileri için yönetim kolaylığı sağlıyor hem de öğrencilerin eğitim kalitelerini artırıyor.

 

“Su, enerji ve gaz kaçakları tespit edilebilir, kontrolsüz tüketim azaltılabilir”

 

Az bütçe ile maksimum fayda sağlamak ve yönetim kolaylığı elde etmenin sadece endüstriyel alanlarda değil, geniş ölçekli alanlar için de en öncelikli kriter olduğunu ifade eden Skysens’in Kurucu Ortağı Burak Polat, “Artık dijital bir çağda yaşıyoruz. Skysens olarak sunduğumuz çözümler sadece endüstriyel alanlarda değil, birçok farklı binanın, altyapının ve geniş yaşam alanının bulunduğu kampüs gibi alanlar içinde de çok yüksek performanslı sonuçlar veriyor. Kablosuz endüstriyel IoT çözümlerimiz kampüs içindeki çok farklı alanlarda kullanılabilir. Örneğin, akıllı aydınlatma sistemleri kullanılarak, kampüs içindeki lambalar ancak araç geçtiği zaman yanacak şekilde ayarlanabilir. Fakülteler, yurtlar, yemekhane gibi alanlarda su, enerji ve gaz tüketimi takip edilerek kayıp ve kaçaklar tespit edilebilir ve kontrolsüz tüketim azaltılabilir. Yine aynı ağ üzerinden akıllı konum takip sistemlerimiz ile okula ait servis araçlarının kampüs içinde konumları ve rotaları anlık olarak tespit edilebilir ve bu sayede yönetim kolaylığı sağlanırken kaynak verimliliği artırılabilir. Hareket tespiti ile boş sınıflarda ve koridorlarda kullanılmayan ışıkların ya da ekipmanların otomatik olarak kapatılması sağlanabilir. Akıllı sulama sistemleri ile kampüs içi yeşil alanların sulama ihtiyaçları uzaktan kontrol edilebilir ve sulama sistemleri çalıştırılabilir. Bu uygulamaların tamamı kampüs içindeki verimliliği artırmak için oldukça etkili sonuçlar veriyor” diyerek ifade ediyor.

 

“Kampüste güvenliği artırıyor”

 

Kampüste park edilemez alanlardaki araçların tespit edilerek park alanlarında akıllı otopark yönetimi yapılabileceğini belirten Polat, IoT sistemlerinin kampüs içinde pek çok noktada güvenlik amacıyla da kullanılabileceğini söylüyor. Polat, “Verimlilik dışında IoT sistemlerimiz daha güvenli alanlar yaratmak için de kullanılıyor. Kampüs gibi çok geniş araziye yayılmış alanlarda sınırları izlemek ve takip etmek zor olabiliyor, sistemlerimizle bunu da kolaylaştırıyoruz. Örneğin, kampüste yetkisiz kişiler tarafından açılan kapılardan anında alarmlar alınabilir. Kampüs sınırlarındaki çitlerden ya da duvarlardan geçen kişiler tespit edilebilir. Aynı zamanda kampüs içinde belli noktalara acil durum butonu yerleştirerek, sağlık ve güvenlikle ilgili acil bir durum olması durumunda ilgili ekiplere anında haber verilmesini sağlayabiliyoruz” diye açıklıyor.

“Öğrencilerin yaşam ve eğitim kalitesini artırmak mümkün”

 

Polat, “Kampüste, sınıflarda ya da yurtlarda hava kalitesi, sıcaklık ve nem ölçümü yapılabilir. Laboratuvar, revir, yemekhane, kantin gibi noktalardaki buzdolaplarının ya da kritik depolama alanlarının sıcaklıkları uzaktan takip edilebilir. Bu sayede olası zehirlenmelerinin ya da sağlık risklerinin önüne geçilebilir. Su depolama alanlarında ve borulardaki su akışları tespit edilerek, yurt, yemekhane gibi ortamlardaki lejyoner hastalığı riski ortadan kaldırılabilir. Bunların tamamını astronomik rakamlar olmadan, çok uygun maliyetlerde, kablolama ile uğraşmadan yapabildiğinizi ve tek bir kablosuz ağ üzerinden, tek bir uygulama ile yönetebildiğinizi düşünün. Skysens teknolojisinin sağladığı uçtan uca IoT altyapısı ile “akıllı kampüs” dönüşümünü yaratmak çok hızlı ve kolay. Kısacası tüm kampüs alanı içinde her noktaya temas eden çözümlerimiz ile hem yöneticiler hem de öğrenciler için daha yaşanılabilir daha verimli bir ortam sağlamayı amaçlıyoruz” diyerek sözlerini tamamlıyor.