Nesnelerin interneti, özel ev otomasyon sistemlerinin yanı sıra ticari ve endüstriyel sektörlerdeki profesyoneller için de temin edilmesi gereken yeni nesil teknolojiyi işaret ediyor. Legrand ise; ‘Nesnelerin İnterneti’ni yaygınlaştırarak hem bireyler hem de profesyoneller için ‘akıllı’ çözümler yaratacağından emin
Elektrik (Electricity) kelimesinden ‘EL’ ve nesnelerin internetinden(Internet of Things) ‘IOT’ harflerinin birleşiminden doğan ELIOT™ Programı, Legrand grubunun inovasyona yatırım yapma stratejisinin bir ürünü. Yeni nesil teknolojinin vazgeçilmez bir parçası olacak Eliot™, var olan cihazları mevcut ağ sistemine bağlayıp, doğası gereği iletişim için tasarlanmış ürünleri geliştirerek geleceğe uyumlu yeni konseptler hayal etmeyi amaçlıyor.
Birbirine bağlı cihazlarda büyüme hızı, yapı sektöründe bir evrim niteliği taşıyor
Sektörüne yeni teknolojiler kazandırmayı amaç edinen Legrand, Nesnelerin İnterneti’nin 2020 itibari ile yüzde 20’den fazla büyümesini beklemekte. 2014 yılında dünya çapında birbirine bağlı 14 milyar kadar cihaz bulunurken 2020 ile birlikte bu rakamın 50 milyar civarında olması öngörülüyor. Birbirine bağlı cihazlarda bugünkü büyüme hızı, yapı sektöründe bir evrim niteliği taşıyor. Legrand grupta 2014 yılında 20 ürün ailesinde bulunan Nesnelerin İnterneti çözümleri 2020’ye kadar 40 ürün ailesine ulaşacaktır.
Eliot™’un sağladığı ek fayda, akıllı cihazların bağlı olmasıyla süreçleri otomatize ederek, tepki sürelerini azaltarak, mevcut durumu anlayıp bu doğrultuda komutları uyarlayabilir ve kullanıcılara yeni değer katılmasına imkân sağlayabilir olmasından kaynaklanıyor. Legrand’ın bağlı ürünleri, otomatize edilmiş bakım, merkezileştirilmiş uzaktan kontroller ve yüksek seviyedeki bina güvenliği ile kullanıcıların hayatlarını daha da kolay hale getiriyor.
ELIOT™, birlikte çalışma yeteneğine sahip bir program
Müşterek çalışma, bir ürün veya sistemin diğer ürün veya sistemlerle standart olarak iletişime geçebilme kapasitesine işaret etmekte. Bu, bağlı nesnelerin gelişimi için zaruri bir ön koşul olduğundan Legrand, ilgili standartların tanımlanmasına yardımcı olmak için tüm çabayı sarf etmekte. Çünkü günlük yaşamı kolaylaştıran ‘Eliot’ imzası taşıyan bağlı nesneler; kullanımı basitleştirebilir, bakımı kolaylaştırabilir, kompleks fonksiyonları demokratikleştirebilir ürünleri kullanıcılar mevcut ihtiyaçları, arzuları ve alışkanlıkları doğrultusunda kişileştirilebilir özelliklere sahipler.
“Önümüzdeki yirmi yıl içerisinde bağlı cihazlar norm haline gelecek”
Legrand Grubu Genel Başkanı ve Genel Müdürü Gilles SCHNEPP “Yapılar, nesnelerin interneti evriminin kalbindedir.” diyerek gelecekte Eliot™ programına verilecek önemi ve faydasını vurgulamakta. Yapılar neden Nesnelerin İnterneti evriminin kalbinde olduğu sorusuna “Bağlı cihazlar gitgide hayatımızın her alanına giriyor ve alışkanlıklarımızı dönüştürüyorlar. Önümüzdeki yirmi yıl içerisinde bağlı cihazlar norm haline gelecek gibi görünüyor. İletişim kapasitesi olmayan, kendilerine iletilen bilgi üzerine hareket eden veya uzaktan harekete geçirilen ürünler o zaman istisna olacak. Ve bu cihazların gelişimi arttığı ve yapılar arasında dolaşan veri akışı daha komplike hale geldiği için yapıların bugünden itibaren adapte olması gerekiyor.” şeklinde yanıt veriyor.
Ev otomosyon sistemleri ile elektrikli ekipmanları uzaktan kontrol edin
Evdeki elektrik fonksiyonlarını kontrol etmek için bir çözüm olarak yaratılan Legrand’ın MyHOME Ev Otomasyon Sistemi ile yaşam alanınızı bir akıllı telefondan veya tabletten kontrol etmek mümkün. Eliot™ programı üstünden erişilen sistem, önceden tanımlı ısıtma senaryoları, perde-stor ve aydınlatma yönetimi ile merkezi kontrol ve izlemeye imkân sağlamakta.
AKILLI BİNAM