Zyxel ile Anadolu’da Dijital Dönüşüm Semineri’nin ilk durağı Adana oldu

Zyxel, “Anadolu’da Dijital Dönüşüm Seminerleri’ kapsamında iş ortakları ile Adana’da bir araya geldi. Bulut çözümleri, yapay zeka, nesnelerin interneti gibi alanlarda katılımcıların bilgilendirildiği organizasyonda yeni teknolojiler ile rekabet gücünü artırmanın ipuçları tartışıldı.

 

Ağ teknolojileri alalında lider firmalarda biri olan Zyxel,  “Adana’da Dijital Dönüşüm” seminerine ev sahipliği yaptı. Üretime ve hizmet kalitesini artırmaya odaklanan sektörlerin dijital dönüşümüne katkıda bulunabilmek için İstanbul’dan yola çıkan Zyxel yöneticileri Adana’da yüze yakın işletmenin temsilcileri ile dijital gelecek senaryolarını tartıştı. Zyxel,  iş ortaklarına dijital dönüşümün sunduğu yeni fırsatları da anlatı.

Dijitalleşmeyi Kaldıraç Olarak Kullanalım, gücümüze Güç Katalım!

Etkinlikte konuşan Zyxel Türkiye Kurumsal Kanal Müdürü Ömer Faruk Erünsal  “İş süreçlerimize yüksek teknolojiyi entegre ederek, katma değer yaratmak ve küresel rekabet gücümüzü artırmak mümkün. Anadolu’da dijitalleşmeyi kaldıraç olarak kullanabilirsek suyun akışını lehimize çevirebiliriz” dedi.

Zyxel Türkiye ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkililiğin ilk durağı Adana oldu. Ardından ikinci durak olan Antep’te Anadolu kaplanları ile buluşan Zyxel ekibi, özelikle Nebula Bulut çözümlerinin işletmelere kazandırdığı esneklik ve maliyet avantajı hakkında katılımcılara bilgi verdi. 

Nebula bulut çözümleri esnek olarak sunduğu ücretsiz, yıllık ve ömür boyu lisanslama modelleriyle, işletmelerin teknik uzmanlık ya da danışmanlık ücretleri gibi gizli maliyetlerin endişesini taşımadan bulut teknolojilerinin tüm avantajlarından yararlanmalarını sağlıyor. Bulut Tabanlı Nebula Ürün Ailesi; kablosuz access point’ler, switch alternatifleri ve güvenlik çözümlerini kapsayan uçtan uca geniş ürün seçeneği sunuyor. Böylece kullanıcılar, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar kendi bilgi işlem ağlarını kontrol edip iş sürekliliğine katkıda bulunuyorlar. Tek bir cihazla başlayan donanım tabanlı lisans seçeneği iş ihtiyaçlarına göre artırılabiliyor.

Şirketlerin rekabette öne geçmesi için değişimin peşinden giderek dijitalleşmeye ayak uydurması gerektiğini belirten Zyxel Kurumsal Kanal Satış Müdürü Ömer Faruk Erünsal bulut tabanlı çözümlerin işletmelere dinamiklik kattığını sözlerine ekledi.  Erünsal, kurumsal maliyetleri en aza indirmek, iş süreçlerini iyileştirmek, müşteri memnuniyeti ve   iş verimliliği artırmak, gibi pek avantajı bulunan bulut tabanlı çözümlerinin, BT yöneticilerinin en büyük yardımcısı olduğuna dikkat çekti.

 

Dünya Ekonomik Forumu’nun bir çalışmasına göre, mal ve hizmet üretiminde dijitalleşmenin, önümüzdeki 10 yılda yaklaşık 100 trilyon dolarlık bir ekonomik etki yaratacağına da değinen Erünsal “Geçtiğimiz sene toplam küresel milli gelirin 80 trilyon dolar olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, bu rakamın ne kadar muazzam olduğunu fark edebiliriz” diye konuştu. 

Erünsal sözlerini şöyle sürdürdü:

Anadolu illerini dijital dönüşüme dahil etmeliyiz!

“Ülke olarak 2023 yılında, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefliyoruz.  Bunun için bir paradigma değişimine ihtiyacımız var. Bu değişim, şüphe yok ki üretim tarafından gelecek. Anadolu illerini dijital dönüşüme dahil edemezsek başarılı olamayız.  Zyxel olarak bugün bu nedenle Antep’teyiz. Anadolu’da üretime odaklanan işletmelerin Sanayi 4.0’a hazırlanabilmeleri amacıyla dijitalleşme süreçlerine katkıda bulunabilmek ve sektörler bazında dijital dönüşümde yol haritası belirleyebilmek hedefiyle yola çıktık.

Bugün geldiğimiz noktada eski üretim ve iş yapma alışkanlıklarımıza devam edersek yakında kepenkleri kapatıp; dijitalleşen ülkelerin ürettiğini tüketen bir topluma dönüşeceğiz. Ya da bu değişimi doğru okuyup, zamanında aksiyon alabilir ve rekabet gücümüzü artıracağız.  Devrim geçiren iş dünyasında artık ürün ve hizmet üretiminde miktar, hız ve çeşitliliğin çok önemli. İş süreçleri çok değişti. Yıllar önce bilgisayarları, sunucuları tartışıyorduk şimdi ise bulut çözümlerine geçiş yapıyoruz, yapay zeka ile hızımıza hız katıyoruz.  Artık yeni bir yaklaşım dönemindeyiz”

Anadolu Dijital Dönüşüm Yol Haritası

 

Bugün burada sizlerle buluşarak dijital dönüşümde bir yol haritası çizmek için önemi bir adım attık” şeklinde konuşan Erünsal sözlerine şöyle son verdi:

“Öncelikle bir hep beraber bir vizyon oluşturacağız. Akabinde bu dijital vizyon yolculuğunda her süreçte sizlerin yanında olacağız. Kendimizi şimdiden 5 G süresine hazırlamalıyız.

Ne kadar Dijitalsin,  Ne Kadar Rekabetçisin!

5G’nin hız ve daha fazla kapasite yeteneği, ağların daha fazla veriyi yönetmesine olanak tanıyacak dolayısıyla IoT’nin büyümesini kolaylaştıracak. 5G, cihazdan cihaza iletişim (Device to Device-D2D) gibi değişik erişim teknolojilerini birleştirerek daha geniş bir kapsama alanı ve daha yüksek hareketlilik sağlayacak. Önümüzdeki dönemde şirketler arası rekabeti belirleyecek temel unsur iletişimdeki hız ve veri taşıma kapasitesi olacak. Bu nedenle yeni iletişim teknolojileri geliştiren, pazara inovatif ürün ve hizmetler sunan telekomünikasyon sektörü dijitalleşmenin lokomotifi konumunda olacak. Tüm bu bahsettiğimiz senaryonun temelinde kablolu ve kablosuz ağ teknolojileri bulunmakta. Zyxel olarak bu noktada oldukça kilit bir pozisyondayız. Pazara sunacağımız uçtan uca ağ çözümlerimiz ile her zaman zaman olduğu gibi yüksek hız ve maksimum bağlantı kalitesi taahhüdünde bulunuyoruz.  Yeni ürün ve çözümlerimiz ile bireylerin ve kurumların hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz.