IoT cihazlar için ortak bağlantı standardı geliyor

IoT 3100+ kez okundu.
 

IoT cihazlar için ortak bağlantı standardı geliyor

IoT cihazları arasında sorunsuz iletişim için ortak bir bağlantı standardı oluşturuldu. ‘Matter’ standardını destekleyen markalar arasında TP-Link de yer alıyor ve bu yılın son çeyreğinde ilk Matter destekli Tapo ürünlerinin tanıtılacağı açıklanıyor.
TP-Link®, akıllı ev çözümleri markası ve güvenilir akıllı ev cihazları ve aksesuarlarının küresel sağlayıcısı olan Tapo’nun artık ‘Matter’ standardını desteklediğini duyurdu. Tapo, IoT cihazları arasında sorunsuz iletişim için bir bağlantı standardı olan Matter standardını benimseyerek, kullanıcılarına akıllı evlerini basit, güvenilir ve güvenli kontrolünü sağlamayı sürdürecek. Tapo’nun Matter uyumlu ürünlerin bu yılın 4. çeyreğinde açıklanması bekleniyor.   Matter, Connectivity Standards Alliance (CSA) üyeleri dahil olmak üzere dünya çapında 200'den fazla şirket tarafından geliştirilen yeni, açık kaynaklı bir bağlantı standardı. Akıllı ev ekosistemini birleştirmek gibi ortak bir hedef üzerine inşa edilen Matter, farklı üreticilerin akıllı ev cihazlarının ve platformlarının sorunsuz bir şekilde birlikte çalışmasını sağlıyor. Matter sayesinde kullanıcılar, IoT cihazları arasında kurulum, güncelleme ve denetimde artırılmış birlikte çalışabilirlikten faydalanabilecek. (Matter IoT standardını destekleyen markalara ilişkin bilgiye şu linkten erişebilirsiniz: https://csa-iot.org/members/participants/)   TP-Link’in akıllı ev markası Tapo, 2022'nin sonlarında Matter protokolünün piyasaya sürülmesinin ardından Matter sertifikalı ürünler sunan ilk şirketlerden biri olacak. Geniş bir ürün yelpazesinde en az on adet Matter uyumlu ürünün bu yılın sonunda satışa sunulması planlanıyor. Satışa sunulacak ürün kategorilari arasında akıllı prizler, anahtarlar, ampuller ve hub’lar yer alıyor. Ayrıca, Tapo uygulamasının Matter desteğine sahip yeni bir sürümü de piyasaya sunalacak. Bu yeni uygulama ile kullanıcılar, Matter destekli tüm cihazları tek bir ekosistemde bütünleştirip yönetebilecekler.   TP-Link, kullanıcılara güvenli, akıllı ve kolay deneyimler sağlayan müşteri odaklı, güvenilir ve kaliteli akıllı ev ürünleri yaratmaya devam edecek. Kullanıcı yararını ön planda tutan şirket, Matter standardına verdiği destekle de bunu gösteriyor.
IoT cihazları arasında sorunsuz iletişim için ortak bir bağlantı standardı oluşturuldu. ‘Matter’ standardını destekleyen markalar arasında TP-Link de yer alıyor ve bu yılın son çeyreğinde ilk Matter destekli Tapo ürünlerinin tanıtılacağı açıklanıyor.

TP-Link®, akıllı ev çözümleri markası ve güvenilir akıllı ev cihazları ve aksesuarlarının küresel sağlayıcısı olan Tapo’nun artık ‘Matter’ standardını desteklediğini duyurdu. Tapo, IoT cihazları arasında sorunsuz iletişim için bir bağlantı standardı olan Matter standardını benimseyerek, kullanıcılarına akıllı evlerini basit, güvenilir ve güvenli kontrolünü sağlamayı sürdürecek. Tapo’nun Matter uyumlu ürünlerin bu yılın 4. çeyreğinde açıklanması bekleniyor.

 

Matter, Connectivity Standards Alliance (CSA) üyeleri dahil olmak üzere dünya çapında 200'den fazla şirket tarafından geliştirilen yeni, açık kaynaklı bir bağlantı standardı. Akıllı ev ekosistemini birleştirmek gibi ortak bir hedef üzerine inşa edilen Matter, farklı üreticilerin akıllı ev cihazlarının ve platformlarının sorunsuz bir şekilde birlikte çalışmasını sağlıyor. Matter sayesinde kullanıcılar, IoT cihazları arasında kurulum, güncelleme ve denetimde artırılmış birlikte çalışabilirlikten faydalanabilecek. (Matter IoT standardını destekleyen markalara ilişkin bilgiye şu linkten erişebilirsiniz: https://csa-iot.org/members/participants/)

 

TP-Link’in akıllı ev markası Tapo, 2022'nin sonlarında Matter protokolünün piyasaya sürülmesinin ardından Matter sertifikalı ürünler sunan ilk şirketlerden biri olacak. Geniş bir ürün yelpazesinde en az on adet Matter uyumlu ürünün bu yılın sonunda satışa sunulması planlanıyor. Satışa sunulacak ürün kategorilari arasında akıllı prizler, anahtarlar, ampuller ve hub’lar yer alıyor. Ayrıca, Tapo uygulamasının Matter desteğine sahip yeni bir sürümü de piyasaya sunalacak. Bu yeni uygulama ile kullanıcılar, Matter destekli tüm cihazları tek bir ekosistemde bütünleştirip yönetebilecekler.

 

TP-Link, kullanıcılara güvenli, akıllı ve kolay deneyimler sağlayan müşteri odaklı, güvenilir ve kaliteli akıllı ev ürünleri yaratmaya devam edecek. Kullanıcı yararını ön planda tutan şirket, Matter standardına verdiği destekle de bunu gösteriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.