IstanbulLight yarın ziyarete açılıyor

Sektörden 3002+ kez okundu.
 

IstanbulLight yarın ziyarete açılıyor

Son 10 yılda üretimini yüzde 112,7 arttırma başaran Türk Aydınlatma Sektörü’nde 4 bin 500’ün üzerinde firma faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanıyor.
Son 10 yılda üretimini yüzde 112,7 arttırma başaran Türk Aydınlatma Sektörü’nde 4 bin 500’ün üzerinde firma faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanıyor. 2019 yılını 2 milyar dolar ile kapatması bekleyen sektör, yılda ortalama 500 milyon dolar ihracat gerçekleştiriyor.   Kamunun enerji verimliliği hedefi doğrultusunda özellikle LED değişimi odaklı ve akıllı şehir projelerini hayata geçirmesi durumunda; pazarın yıllık ortalama yüzde 15 büyüyeceği ve bu büyüme ile iç pazarın büyüklüğünün 2023 yılında 3,89 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.   Türk aydınlatma sektörünü dünya pazarları ile buluşturan 12. IstanbulLight, Uluslararası Aydınlatma & Elektrik Malzemeleri Fuarı ve Kongresi, 18-21 Eylül’de İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyarete açılıyor. IstanbulLight Fuar Müdürü Mustafa Çelen, yaklaşık 230 katılımcı firmanın yer aldığı fuarı 4 günde Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Doğu Avrupa, Balkanlar, BDT ülkeleri ve Asya’dan 6.500’ü aşkın sektör profesyonelinin ziyaret etmesinin beklendiğini açıkladı.   IstanbulLight, Kamu ve Aydınlatma Sektör Buluşması’na ev sahipliği yapacak. Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Mehmet Bozdemir, Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanı Oğuz Can AGİD (Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Fahir Gök koordinasyonunda sektör temsilcilerinin en üst düzeyde katılacağı “Aydınlatma’da Enerji Verimliliği” oturumu, 20 Eylül, saat 10:30’da IstanbulLight Fuarı, Ticaret Sahnesi’nde yapılacak. Buluşmada, kamunun Türk Aydınlatma Sektörü için yarattığı fırsatlar ile beklentiler ele alınacak.   IstanbulLight sektörü ticari işbirliklerinin yanında dünyada ve ülkemizde yaşanan en son teknolojik gelişmelerin gündeme getirileceği ve konuşulacağı etkinliklerde de bir araya getirecek. IstanbulLight Fuarı, 18-19 Eylül tarihlerinde Aydınlatma Türk Milli Komitesi tarafından “Türkiye'de Nitelikli Aydınlatma” ana temasıyla gerçekleştirilecek 12. Ulusal Aydınlatma Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.  Bu yıl 3’ncüsü düzenlenecek Aydınlatma Tasarımı Zirvesi ise 20-21 Eylül tarihlerinde yine IstanbulLight Fuarı ile eş zamanlı gerçekleşecek. Aydınlatma tasarımı bağımsız ofisleri ve dünyaca ünlü  aydınlatma tasarımcılarının katılımıyla gerçekleşecek olan zirvede, sektörün ihtiyacı olan teknik bilgilerin yanı sıra çeşitli projelerden örnekler ve tasarımda yeni yaklaşımlar da ele alınacak.
Son 10 yılda üretimini yüzde 112,7 arttırma başaran Türk Aydınlatma Sektörü’nde 4 bin 500’ün üzerinde firma faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanıyor.

Son 10 yılda üretimini yüzde 112,7 arttırma başaran Türk Aydınlatma Sektörü’nde 4 bin 500’ün üzerinde firma faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanıyor. 2019 yılını 2 milyar dolar ile kapatması bekleyen sektör, yılda ortalama 500 milyon dolar ihracat gerçekleştiriyor.

 

Kamunun enerji verimliliği hedefi doğrultusunda özellikle LED değişimi odaklı ve akıllı şehir projelerini hayata geçirmesi durumunda; pazarın yıllık ortalama yüzde 15 büyüyeceği ve bu büyüme ile iç pazarın büyüklüğünün 2023 yılında 3,89 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

 

Türk aydınlatma sektörünü dünya pazarları ile buluşturan 12. IstanbulLight, Uluslararası Aydınlatma & Elektrik Malzemeleri Fuarı ve Kongresi, 18-21 Eylül’de İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyarete açılıyor. IstanbulLight Fuar Müdürü Mustafa Çelen, yaklaşık 230 katılımcı firmanın yer aldığı fuarı 4 günde Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Doğu Avrupa, Balkanlar, BDT ülkeleri ve Asya’dan 6.500’ü aşkın sektör profesyonelinin ziyaret etmesinin beklendiğini açıkladı.

 

IstanbulLight, Kamu ve Aydınlatma Sektör Buluşması’na ev sahipliği yapacak. Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Mehmet Bozdemir, Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanı Oğuz Can AGİD (Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Fahir Gök koordinasyonunda sektör temsilcilerinin en üst düzeyde katılacağı “Aydınlatma’da Enerji Verimliliği” oturumu, 20 Eylül, saat 10:30’da IstanbulLight Fuarı, Ticaret Sahnesi’nde yapılacak. Buluşmada, kamunun Türk Aydınlatma Sektörü için yarattığı fırsatlar ile beklentiler ele alınacak.

 

IstanbulLight sektörü ticari işbirliklerinin yanında dünyada ve ülkemizde yaşanan en son teknolojik gelişmelerin gündeme getirileceği ve konuşulacağı etkinliklerde de bir araya getirecek. IstanbulLight Fuarı, 18-19 Eylül tarihlerinde Aydınlatma Türk Milli Komitesi tarafından “Türkiye'de Nitelikli Aydınlatma” ana temasıyla gerçekleştirilecek 12. Ulusal Aydınlatma Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.  Bu yıl 3’ncüsü düzenlenecek Aydınlatma Tasarımı Zirvesi ise 20-21 Eylül tarihlerinde yine IstanbulLight Fuarı ile eş zamanlı gerçekleşecek. Aydınlatma tasarımı bağımsız ofisleri ve dünyaca ünlü  aydınlatma tasarımcılarının katılımıyla gerçekleşecek olan zirvede, sektörün ihtiyacı olan teknik bilgilerin yanı sıra çeşitli projelerden örnekler ve tasarımda yeni yaklaşımlar da ele alınacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.