Akıllı şehirlerin oluşumunda doğru planlama çok önemli

Akıllı Şehir 2479+ kez okundu.
 

Akıllı şehirlerin oluşumunda doğru planlama çok önemli

Akıllı şehirlerin oluşumunda doğru planlamanın çok önemli olduğunu belirten Başkan Demircan, “Her şeyden önce yerel yönetimin kendi içerisinde akıllı ve hızlı yönetilebilmesi gerekiyor. Beyoğlu’nu Akıllı şehirler sıralamasında daha üst sıralar taşımak için Smart Beyoğlu uygulamasını geliştirdik.” dedi. Kamu Teknoloji Platformu tarafından 3’üncü kez düzenlenen Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde gerçekleştirildi. Yapı, aydınlatma, enerji ve bilişim sektörlerinin bir araya geldiği konferansta, akıllı şehir uygulamalarının önemine dikkat çekildi. Konferans kapsamında düzenlenen “Şehirlerin liderliği” Paneline konuşmacı olarak katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, akıllı şehirlerin oluşum sürecini ve Beyoğlu’nda hayata geçirilen akıllı uygulamaları anlattı.   TÜM UNSURLARIN AKILLI SİSTEMLERLE ULAŞILABİLİR HALE GETİRİLMESİ LAZIM   Akıllı şehirlerin oluşumunda doğru planlamanın çok önemli olduğunu belirten Başkan Demircan, “Akıllı şehri tarif etmeye çalışırken sorulması gereken ilk soru, Akıllı şehir nedir? Akıllı şehirlerin genel özelliği, üretimden sanayiye, ticaret şehrin planlamasına, eğitiminden sosyal ve kültürel hayata kadar tüm unsurların akıllı sistemlere entegre edilerek daha ulaşılabilir hale getirilmesidir.” dedi.   YEREL YÖNETİMİN KENDİ İÇERİSİNDE AKILLI VE HIZLI YÖNETİLEBİLMESİ GEREKİYOR   Akıllı şehirlerin oluşum sürecinde en büyük görevin yerel yönetimlere düştüğünü de ifade eden Başkan Demircan, “Çünkü her şeyden önce yerel yönetimin kendi içerisinde akıllı ve hızlı yönetilebilmesi gerekiyor. Yani şehrin barındırdığı tüm unsurların bir bütünlük içerisinde iyi planlanması lazım. Biz de Beyoğlu Belediyesi olarak vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak, Beyoğlu’nu Akıllı şehirler sıralamasında daha üst sıralar taşımak için Smart Beyoğlu uygulamasını geliştirdik.” şeklinde konuştu. 

Akıllı şehirlerin oluşumunda doğru planlamanın çok önemli olduğunu belirten Başkan Demircan, “Her şeyden önce yerel yönetimin kendi içerisinde akıllı ve hızlı yönetilebilmesi gerekiyor. Beyoğlu’nu Akıllı şehirler sıralamasında daha üst sıralar taşımak için Smart Beyoğlu uygulamasını geliştirdik.” dedi. Kamu Teknoloji Platformu tarafından 3’üncü kez düzenlenen Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde gerçekleştirildi. Yapı, aydınlatma, enerji ve bilişim sektörlerinin bir araya geldiği konferansta, akıllı şehir uygulamalarının önemine dikkat çekildi. Konferans kapsamında düzenlenen “Şehirlerin liderliği” Paneline konuşmacı olarak katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, akıllı şehirlerin oluşum sürecini ve Beyoğlu’nda hayata geçirilen akıllı uygulamaları anlattı.

 

TÜM UNSURLARIN AKILLI SİSTEMLERLE ULAŞILABİLİR HALE GETİRİLMESİ LAZIM

 

Akıllı şehirlerin oluşumunda doğru planlamanın çok önemli olduğunu belirten Başkan Demircan, “Akıllı şehri tarif etmeye çalışırken sorulması gereken ilk soru, Akıllı şehir nedir? Akıllı şehirlerin genel özelliği, üretimden sanayiye, ticaret şehrin planlamasına, eğitiminden sosyal ve kültürel hayata kadar tüm unsurların akıllı sistemlere entegre edilerek daha ulaşılabilir hale getirilmesidir.” dedi.

 

YEREL YÖNETİMİN KENDİ İÇERİSİNDE AKILLI VE HIZLI YÖNETİLEBİLMESİ GEREKİYOR

 

Akıllı şehirlerin oluşum sürecinde en büyük görevin yerel yönetimlere düştüğünü de ifade eden Başkan Demircan, “Çünkü her şeyden önce yerel yönetimin kendi içerisinde akıllı ve hızlı yönetilebilmesi gerekiyor. Yani şehrin barındırdığı tüm unsurların bir bütünlük içerisinde iyi planlanması lazım. Biz de Beyoğlu Belediyesi olarak vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak, Beyoğlu’nu Akıllı şehirler sıralamasında daha üst sıralar taşımak için Smart Beyoğlu uygulamasını geliştirdik.” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.