Applantis’ten Türkiye’de bir ilk

Röportaj 3780+ kez okundu.
 

Applantis’ten Türkiye’de bir ilk

Akıllı bina sektöründe çeşitli kademelerde çalışarak edindiği tecrübelerle yine sektöre hizmet için yola çıkan Applantis Yazılım Teknolojileri Kurucusu Çağrı Portakalkökü, bu alanda gördüğü eksikliği giderecek bir çalışmaya işe koyuldu.
Yaptığı çalışmaları anlatan Çağrı Portakalkökü, “Applantis Yazılım Teknolojileri her ne kadar 2018 yılında kurulmuş gibi görünse de, çalışmaya çok daha önce başladı. Akıllı bina sektöründe dikkatimizi çeken bir eksiklik ile de ilk çalışmamızı oluşturduk” dedi.   Akıllı bina sektörüne hakim olanların gayet iyi bildiği gibi, birden fazla markanın ve protokolün birbiriyle haberleşmesi mümkün diyen Portakalkökü, “Örnek verecek olursak, Zipato panelinizle ya da Control4 ara yüzüyle KNX cihazları kontrol edebiliriz. Bazı durumlarda tam tersi de mümkün. Fakat Control4 ile Zipato entegrasyonu şimdiye kadar mümkün değildi.   Applantis Yazılım Teknolojileri’nin bundan yola çıkarak piyasaya sürdüğü ilk ürün Control4–Zipato haberleşmesini sağlayan bir yazılım. Haberleşme direkt olarak yazılım üzerinden sağlandığı için markaların ana kontrolörleri dışında ekstra bir cihaza gerek kalmadan bir markanın eksik kaldığı durumlarda ikinci marka imdada yetişebilecek. Örneğin, hâlihazırda kurulu bir eviniz var ve fazla tadilat yapılmaması için evinizi kablosuz ürünler kullanarak akıllı yapmak istiyorsunuz. Ama aynı zamanda Control4 markasının sağladığı multimedya keyfinden de vazgeçmek istemiyorsunuz. Böyle bir durumda geliştirdiğimiz yazılımı kullanarak probleminizi çözebilirsiniz” şeklinde konuştu.   Portakalkökü, “Ayrıca, her iki markanın da son kullanıcıya hitap eden ve onların konforunu arttıran ürünleri mevcut. Mesela Control4’un kumandası evinizdeki tüm kumandaları toplayıp tek bir kumanda haline getiriyor. Zipato ise Zipatile panelinin üzerindeki birçok sensör ile senaryo oluşturma fırsatı sunuyor. Yazılımımızı kullanarak, bu iki özelliği birleştirerek bir sistem oluşturmak da mümkün hale geliyor.   Yazılımın şu anki haliyle, Control4 ara yüzünden, Zipato anahtar modülü, Zipato dimmer modülü ve Zipato perde modülü kontrol edilebilir. Aynı zamanda Zipato arayüzünden Control4 senaryolarınızı aktif hale getirebilirsiniz. Applantis Yazılım Teknolojileri olarak daha detaylı teknik bilgiyi de info@applantis.net adresinden talepte bulunan kişilere gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.
Akıllı bina sektöründe çeşitli kademelerde çalışarak edindiği tecrübelerle yine sektöre hizmet için yola çıkan Applantis Yazılım Teknolojileri Kurucusu Çağrı Portakalkökü, bu alanda gördüğü eksikliği giderecek bir çalışmaya işe koyuldu.

Yaptığı çalışmaları anlatan Çağrı Portakalkökü, “Applantis Yazılım Teknolojileri her ne kadar 2018 yılında kurulmuş gibi görünse de, çalışmaya çok daha önce başladı. Akıllı bina sektöründe dikkatimizi çeken bir eksiklik ile de ilk çalışmamızı oluşturduk” dedi.

 

Akıllı bina sektörüne hakim olanların gayet iyi bildiği gibi, birden fazla markanın ve protokolün birbiriyle haberleşmesi mümkün diyen Portakalkökü, “Örnek verecek olursak, Zipato panelinizle ya da Control4 ara yüzüyle KNX cihazları kontrol edebiliriz. Bazı durumlarda tam tersi de mümkün. Fakat Control4 ile Zipato entegrasyonu şimdiye kadar mümkün değildi.

 

Applantis Yazılım Teknolojileri’nin bundan yola çıkarak piyasaya sürdüğü ilk ürün Control4–Zipato haberleşmesini sağlayan bir yazılım. Haberleşme direkt olarak yazılım üzerinden sağlandığı için markaların ana kontrolörleri dışında ekstra bir cihaza gerek kalmadan bir markanın eksik kaldığı durumlarda ikinci marka imdada yetişebilecek. Örneğin, hâlihazırda kurulu bir eviniz var ve fazla tadilat yapılmaması için evinizi kablosuz ürünler kullanarak akıllı yapmak istiyorsunuz. Ama aynı zamanda Control4 markasının sağladığı multimedya keyfinden de vazgeçmek istemiyorsunuz. Böyle bir durumda geliştirdiğimiz yazılımı kullanarak probleminizi çözebilirsiniz” şeklinde konuştu.

 

Portakalkökü, “Ayrıca, her iki markanın da son kullanıcıya hitap eden ve onların konforunu arttıran ürünleri mevcut. Mesela Control4’un kumandası evinizdeki tüm kumandaları toplayıp tek bir kumanda haline getiriyor. Zipato ise Zipatile panelinin üzerindeki birçok sensör ile senaryo oluşturma fırsatı sunuyor. Yazılımımızı kullanarak, bu iki özelliği birleştirerek bir sistem oluşturmak da mümkün hale geliyor.

 

Yazılımın şu anki haliyle, Control4 ara yüzünden, Zipato anahtar modülü, Zipato dimmer modülü ve Zipato perde modülü kontrol edilebilir. Aynı zamanda Zipato arayüzünden Control4 senaryolarınızı aktif hale getirebilirsiniz. Applantis Yazılım Teknolojileri olarak daha detaylı teknik bilgiyi de info@applantis.net adresinden talepte bulunan kişilere gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.