Danfoss fabrikası dünyanın akıllı fabrikaları arasında

Akıllı Bina 4502+ kez okundu.
 

Danfoss fabrikası dünyanın akıllı fabrikaları arasında

Dünya Ekonomi Forumu’nda Endüstri 4.0 çerçevesinde belirlenen dünyanın en gelişmiş 16 fabrikası arasında Danfoss'un Wuqing/Çin’deki fabrikası da bulunuyor.
Danfoss'un Wuqing/Çin'deki kompresör fabrikasında otonom araçlar koridorlarda yollarını bulup çalışanlara bileşen tedariki sağlıyor. Fabrikada çalışanlar, aynı zamanda bir montaj işleminin hatalı olduğunu otomatik olarak tespit eden akıllı, Bluetooth özellikli aletler kullanıyor, gün içinde fabrikanın değişik alanlarında adım adım elektronik çalışma açıklamalarına erişim sağlayabiliyorlar.   600 kişinin çalıştığı fabrikanın son yıllarda yatırım yaptığı akıllı teknolojiler sayesinde iki yıl öncesiyle kıyaslanacak olursa, çalışan veriminde yüzde 30 artış gözlenirken hurda maliyetinde yüzde 20, müşteri şikayetlerin de ise yüzde 57 düşüş tespit edildi.  Dünya Ekonomi Forumu'nda akıllı fabrikaların sadece akıllı teknolojileri uygulama konusunda iyi olanlar değil aynı zamanda yatırımları operasyonel ve finansal faydalara dönüştürenler olduğunun altı çizildi. Forum, Danfoss Wuqing fabrikasının da aralarında olduğu 16 fabrikanın yer aldığı listeyi oluştururken sayıları 1.000'i geçen bir fabrika listesinden seçim yaptı.   Danfoss Wuqing Operasyonlar Kıdemli Direktörü Ruixing Zhang konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Dünya Ekonomi Forumu'ndan gelen temsilcilerin yaptığı denetlemelerin ardından bu listenin bir parçası olmaktan son derece gurur duyuyoruz. Listede yer almamız dijitalleşme çabalarımızın verim, kalite iyileştirmesi ve müşteri memnuniyeti özelinde de karşılığını verdiğini açık bir şekilde teyit ediyor. Bu alanlarda sürekli gelişme sağlayabilmek adına yeni teknolojiler eklemeye devam edeceğiz."   Danfoss Başkan ve Baş Yöneticisi Kim Fausing de konuyla ilgili şunları söyledi: "Danfoss bünyesinde her seviyede dijitalleşme ilkesiyle çalışıyoruz. Eğilimlerin önünde kalıp müşterilerimizin beklenti ve taleplerini karşılayabilmek için bu konuya da yatırım yapıyoruz. Bunun karşılığını alabilmek son derece gurur verici.”
Dünya Ekonomi Forumu’nda Endüstri 4.0 çerçevesinde belirlenen dünyanın en gelişmiş 16 fabrikası arasında Danfoss'un Wuqing/Çin’deki fabrikası da bulunuyor.

Danfoss'un Wuqing/Çin'deki kompresör fabrikasında otonom araçlar koridorlarda yollarını bulup çalışanlara bileşen tedariki sağlıyor. Fabrikada çalışanlar, aynı zamanda bir montaj işleminin hatalı olduğunu otomatik olarak tespit eden akıllı, Bluetooth özellikli aletler kullanıyor, gün içinde fabrikanın değişik alanlarında adım adım elektronik çalışma açıklamalarına erişim sağlayabiliyorlar.

 

600 kişinin çalıştığı fabrikanın son yıllarda yatırım yaptığı akıllı teknolojiler sayesinde iki yıl öncesiyle kıyaslanacak olursa, çalışan veriminde yüzde 30 artış gözlenirken hurda maliyetinde yüzde 20, müşteri şikayetlerin de ise yüzde 57 düşüş tespit edildi. 

Dünya Ekonomi Forumu'nda akıllı fabrikaların sadece akıllı teknolojileri uygulama konusunda iyi olanlar değil aynı zamanda yatırımları operasyonel ve finansal faydalara dönüştürenler olduğunun altı çizildi. Forum, Danfoss Wuqing fabrikasının da aralarında olduğu 16 fabrikanın yer aldığı listeyi oluştururken sayıları 1.000'i geçen bir fabrika listesinden seçim yaptı.

 

Danfoss Wuqing Operasyonlar Kıdemli Direktörü Ruixing Zhang konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Dünya Ekonomi Forumu'ndan gelen temsilcilerin yaptığı denetlemelerin ardından bu listenin bir parçası olmaktan son derece gurur duyuyoruz. Listede yer almamız dijitalleşme çabalarımızın verim, kalite iyileştirmesi ve müşteri memnuniyeti özelinde de karşılığını verdiğini açık bir şekilde teyit ediyor. Bu alanlarda sürekli gelişme sağlayabilmek adına yeni teknolojiler eklemeye devam edeceğiz."

 

Danfoss Başkan ve Baş Yöneticisi Kim Fausing de konuyla ilgili şunları söyledi: "Danfoss bünyesinde her seviyede dijitalleşme ilkesiyle çalışıyoruz. Eğilimlerin önünde kalıp müşterilerimizin beklenti ve taleplerini karşılayabilmek için bu konuya da yatırım yapıyoruz. Bunun karşılığını alabilmek son derece gurur verici.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.