Dijital Gelecek İTÜ’de konuşuldu

Teknoloji 3006+ kez okundu.
 

Dijital Gelecek İTÜ’de konuşuldu

Vizyon 100 toplantısı İTÜ’de gerçekleştirildi. Toplantıda Vizyon 2100 Defteri, 80 yıl saklanmak üzere mühürlenerek İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya teslim edildi.
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca: - İnsanlar daima ileriye dönük hayaller kuruyor. Ama görüyoruz ki değişen insan değil, teknoloji. Bizler teknolojiye göre çok yavaş dönüşüyoruz. - 2100 yılına gelindiğinde çevremizdeki pek çok şey değişip, dönüşecek. Teknolojide büyük değişim yaşanacak. Türkiye’nin öncü şirketlerinin üst düzey yöneticilerini bir araya getiren Vizyon 100 Platformu, 2019 yılı toplantılarının ikincisini İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsünde düzenledi. Vizyon 100 toplantısında STK’lardan ve Türkiye’nin önemli şirketlerinden temsilcilerin yanı sıra akademisyenler hazır bulundu. “Dijital Ekosistemler” ana temasının ele alındığı etkinliğin açılış konuşmasını İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca gerçekleştirdi. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Karaca, günümüzde dijitalleşmenin form değiştirdiğine dikkati çekti. Prof. Dr. Karaca, “Stanley Kubrick’in 2001: A Space Odyssey filmindeki çoğu şeyin günümüze daha gelmeden gerçekleştiğini gördük. İnsanlar zamanlar değişse de daima ileriye dönük hayaller kuruyor. Ama görüyoruz ki değişen insan değil, teknoloji. Bizler teknolojiye göre çok yavaş dönüşüyoruz.” diye konuştu.  2100 yılına gelindiğinde çevremizdeki mevcut pek çok şeyin değişip dönüşeceğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Karaca sözlerini şöyle sürdürdü: “Teknolojide elbette köklü değişim yaşanacak. Yapay zekâ bundan 50 yıl önce de konuşuluyordu o zaman “makine öğrenimi” olarak adlandırılıyordu. 3-4 bin yıl önce dahi insanlar benzer şeyleri düşünmüşler.” “DİJİTAL EKOSİSTEMLER” PANELİ SAS Orta Doğu, Türkiye, Doğu Avrupa Pazarlama Bölge Direktörü Nurcan Bıçakçı Arcan moderatörlüğünde “Dijital Ekosistemler” konulu panel gerçekleştirildi. Panelde, Multinet UP CEO'su Demirhan Şener, Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Işıl Akdemir Evlioğlu, Koç Holding Dijital Dönüşüm Lideri Dr. Murad Ardaç ve İTÜ Elektrik – Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Şeker konuşmacı olarak yer aldı. Endüstri ve üniversite arasında işbirliğinin ilerletilmesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Şeker, “Üniversitelerin endüstriyi beslemesi gerekiyor. Bu açığı teknolojiyle kapatabiliriz” diye konuştu.  Koç Holding Dijital Dönüşüm Lideri Dr. Murad Ardaç, grup vizyonu olarak dijital dönüşüm ile kültürel dönüşümün birbirine eşit algıladıklarına vurgu yaptı. Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Işıl Akdemir Evlioğlu, ödeme sistemlerinde farklı bir iletişim stratejisine sahip olduklarını belirterek, tanıtım bütçelerinin yarısını dijital mecraya aktarıldığını dile getirdi. Multinet CEO’su Demirhan Şener, “Startupları destekliyoruz, onları bir arada tutmaya ve yeşertmeye çalışıyoruz. Girişimcilerle en çok işbirliği yapan şirket ödülü aldık.” diye konuştu. VİZYON 2100 DEFTERİ 80 YIL SAKLANACAK Toplantıda, Vizyon 2100 Defteri, Vizyon 100 Platformunun kurucusu Berkay Güner tarafından,  İTÜ Rektörüne törenle teslim edildi. Özel bir kutuda mühürlenerek teslim edilen defter, 80 yıl açılmamak kaydıyla özel bir yerde saklanacak ve ancak 2100 yılına gelindiğinde açılabilecek.
Vizyon 100 toplantısı İTÜ’de gerçekleştirildi. Toplantıda Vizyon 2100 Defteri, 80 yıl saklanmak üzere mühürlenerek İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya teslim edildi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca:

- İnsanlar daima ileriye dönük hayaller kuruyor. Ama görüyoruz ki değişen insan değil, teknoloji. Bizler teknolojiye göre çok yavaş dönüşüyoruz.

- 2100 yılına gelindiğinde çevremizdeki pek çok şey değişip, dönüşecek. Teknolojide büyük değişim yaşanacak.

Türkiye’nin öncü şirketlerinin üst düzey yöneticilerini bir araya getiren Vizyon 100 Platformu, 2019 yılı toplantılarının ikincisini İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsünde düzenledi. Vizyon 100 toplantısında STK’lardan ve Türkiye’nin önemli şirketlerinden temsilcilerin yanı sıra akademisyenler hazır bulundu.

“Dijital Ekosistemler” ana temasının ele alındığı etkinliğin açılış konuşmasını İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca gerçekleştirdi. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Karaca, günümüzde dijitalleşmenin form değiştirdiğine dikkati çekti. Prof. Dr. Karaca, “Stanley Kubrick’in 2001: A Space Odyssey filmindeki çoğu şeyin günümüze daha gelmeden gerçekleştiğini gördük. İnsanlar zamanlar değişse de daima ileriye dönük hayaller kuruyor. Ama görüyoruz ki değişen insan değil, teknoloji. Bizler teknolojiye göre çok yavaş dönüşüyoruz.” diye konuştu.

 2100 yılına gelindiğinde çevremizdeki mevcut pek çok şeyin değişip dönüşeceğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Karaca sözlerini şöyle sürdürdü: “Teknolojide elbette köklü değişim yaşanacak. Yapay zekâ bundan 50 yıl önce de konuşuluyordu o zaman “makine öğrenimi” olarak adlandırılıyordu. 3-4 bin yıl önce dahi insanlar benzer şeyleri düşünmüşler.”

“DİJİTAL EKOSİSTEMLER” PANELİ

SAS Orta Doğu, Türkiye, Doğu Avrupa Pazarlama Bölge Direktörü Nurcan Bıçakçı Arcan moderatörlüğünde “Dijital Ekosistemler” konulu panel gerçekleştirildi. Panelde, Multinet UP CEO'su Demirhan Şener, Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Işıl Akdemir Evlioğlu, Koç Holding Dijital Dönüşüm Lideri Dr. Murad Ardaç ve İTÜ Elektrik – Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Şeker konuşmacı olarak yer aldı.

Endüstri ve üniversite arasında işbirliğinin ilerletilmesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Şeker, “Üniversitelerin endüstriyi beslemesi gerekiyor. Bu açığı teknolojiyle kapatabiliriz” diye konuştu. 

Koç Holding Dijital Dönüşüm Lideri Dr. Murad Ardaç, grup vizyonu olarak dijital dönüşüm ile kültürel dönüşümün birbirine eşit algıladıklarına vurgu yaptı.

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Işıl Akdemir Evlioğlu, ödeme sistemlerinde farklı bir iletişim stratejisine sahip olduklarını belirterek, tanıtım bütçelerinin yarısını dijital mecraya aktarıldığını dile getirdi.

Multinet CEO’su Demirhan Şener, “Startupları destekliyoruz, onları bir arada tutmaya ve yeşertmeye çalışıyoruz. Girişimcilerle en çok işbirliği yapan şirket ödülü aldık.” diye konuştu.

VİZYON 2100 DEFTERİ 80 YIL SAKLANACAK

Toplantıda, Vizyon 2100 Defteri, Vizyon 100 Platformunun kurucusu Berkay Güner tarafından,  İTÜ Rektörüne törenle teslim edildi. Özel bir kutuda mühürlenerek teslim edilen defter, 80 yıl açılmamak kaydıyla özel bir yerde saklanacak ve ancak 2100 yılına gelindiğinde açılabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.