Dönüşümün Parçası Olmalıyız

Akıllı Şehir 2505+ kez okundu.
 

Dönüşümün Parçası Olmalıyız

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nda Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, “Akıllı Şebeke Dönüşüm Stratejileri” Panelinde konuşmacı olarak yer aldı.
Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü ve ICSG İcra Kurulu Üyesi Murat Pınar, geleceğin akıllı şebekeleri ve şehirlerini küresel bir perspektifle ele alan ve alanında uzman isimlerin katılımı ile gerçekleşen İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nın “Akıllı Şebeke Dönüşüm Stratejileri” Panelinde bir konuşma gerçekleştirdi. Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar yaptığı konuşmada; akıllı şehirlere neden ihtiyaç duyulduğu ve şehirlerde kullanılan enerjinin nasıl akıllandırılabileceği konularına dünyadaki başarılı uygulamalardan örnekler vererek değindi.   Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar: “Enerji herkesin hayatına dokunan bir konu. Türkiye’de her alanda olduğu gibi elektrik piyasasında da hızlı bir değişim ve gelişimle karşı karşıyayız. Söz konusu değişim ve gelişimi ancak iyi yapılandırılmış bir akıllı şehir vizyonuyla lehimize çevirebiliriz. Bundan yola çıkarak AYEDAŞ, Başkent EDAŞ ve Toroslar EDAŞ olarak faaliyet gösterdiğimiz 14 ilde tüm çalışmalarımızı en yüksek seviyede teknoloji, verimlilik ve müşteri memnuniyeti hedefi ile planlıyor, dünyadaki çalışmaları yakından takip ediyoruz ” dedi.   Konuşmasında şehirlerde akıllı teknolojilere duyulan ihtiyaçtan bahseden Pınar; “Giderek artan kentleşme oranları, şehirlerin yönetimlerinde yenilikçi yollar bulma ihtiyacını doğuruyor. Kesintisiz ve sürdürülebilir enerji ise en temel ihtiyaç haline geldi. Bu noktada akıllı enerji için yeterli altyapıya sahip miyiz ya da yatırım çalışmalarında doğru adımlar mı atılıyor sorularını gündeme almamız gerekiyor. Tüm bu adımları doğru atabilmek için teknoloji ve Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra akıllı şebeke yatırımları da büyük önem taşıyor. Bununla birlikte akıllı şehirleri yaratırken hedefimiz teknoloji ve toplum arasındaki etkileşimde sürdürülebilir bir enerji sistemi oluşturmak olmalı.”   Akıllı Şehirler konseptinde herkese uyan tek bir reçete bulunmadığını söyleyen Murat Pınar; “Her ülkenin, hatta her bölgenin kendine has dokusu ve ihtiyaçları var. Herkes kendi coğrafyasına uygun ihtiyacı doğrultusunda çözümler üretmeli. Bu hususta bireylere olduğu kadar yerel yönetimlere önemli görevler düşüyor ” dedi.
Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nda Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, “Akıllı Şebeke Dönüşüm Stratejileri” Panelinde konuşmacı olarak yer aldı.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü ve ICSG İcra Kurulu Üyesi Murat Pınar, geleceğin akıllı şebekeleri ve şehirlerini küresel bir perspektifle ele alan ve alanında uzman isimlerin katılımı ile gerçekleşen İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nın “Akıllı Şebeke Dönüşüm Stratejileri” Panelinde bir konuşma gerçekleştirdi. Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar yaptığı konuşmada; akıllı şehirlere neden ihtiyaç duyulduğu ve şehirlerde kullanılan enerjinin nasıl akıllandırılabileceği konularına dünyadaki başarılı uygulamalardan örnekler vererek değindi.

 

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar: “Enerji herkesin hayatına dokunan bir konu. Türkiye’de her alanda olduğu gibi elektrik piyasasında da hızlı bir değişim ve gelişimle karşı karşıyayız. Söz konusu değişim ve gelişimi ancak iyi yapılandırılmış bir akıllı şehir vizyonuyla lehimize çevirebiliriz. Bundan yola çıkarak AYEDAŞ, Başkent EDAŞ ve Toroslar EDAŞ olarak faaliyet gösterdiğimiz 14 ilde tüm çalışmalarımızı en yüksek seviyede teknoloji, verimlilik ve müşteri memnuniyeti hedefi ile planlıyor, dünyadaki çalışmaları yakından takip ediyoruz ” dedi.

 

Konuşmasında şehirlerde akıllı teknolojilere duyulan ihtiyaçtan bahseden Pınar; “Giderek artan kentleşme oranları, şehirlerin yönetimlerinde yenilikçi yollar bulma ihtiyacını doğuruyor. Kesintisiz ve sürdürülebilir enerji ise en temel ihtiyaç haline geldi. Bu noktada akıllı enerji için yeterli altyapıya sahip miyiz ya da yatırım çalışmalarında doğru adımlar mı atılıyor sorularını gündeme almamız gerekiyor. Tüm bu adımları doğru atabilmek için teknoloji ve Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra akıllı şebeke yatırımları da büyük önem taşıyor. Bununla birlikte akıllı şehirleri yaratırken hedefimiz teknoloji ve toplum arasındaki etkileşimde sürdürülebilir bir enerji sistemi oluşturmak olmalı.”

 

Akıllı Şehirler konseptinde herkese uyan tek bir reçete bulunmadığını söyleyen Murat Pınar; “Her ülkenin, hatta her bölgenin kendine has dokusu ve ihtiyaçları var. Herkes kendi coğrafyasına uygun ihtiyacı doğrultusunda çözümler üretmeli. Bu hususta bireylere olduğu kadar yerel yönetimlere önemli görevler düşüyor ” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.