Elektrikli araçlar 3 yıl içinde benzinlilerden ucuz olacak

Akıllı Şehir 2382+ kez okundu.
 

Elektrikli araçlar 3 yıl içinde benzinlilerden ucuz olacak

Bloomberg´in yeni enerji ve finans araştırmaları birimi BNEF'e göre, elektrikli araçların üç yıl içinde klasik benzinli ve dizel araçlardan daha ucuz hale gelecek.
BNEF Enerji analisti Nathaniel Bullard Twitter´da yaptığı açıklamada, BNEF´de her yıl elektrikli araç fiyatlarının hangi tarihte içten yanmalı araç fiyatlarının altına düşeceği hakkında tahmin yaptıklarını hatırlattı. Söz konusu tarihi 2017´de 2026 ve 2018´de 2024 olarak tahmin ettiklerini anlatan Bullard, daha küçük ve daha verimli pillerin üretilmesi ile 2019 yılında elektrikli araçların içten yanmalılardan daha ucuz olacağı tarih öngörülerini 2022´ye yani sadece üç yıl sonraya çektiklerini belirtti. Bullard konu hakkında yayınladığı makalede ise 2022´de önce Avrupa´da büyük elektrikli araçların kendi benzinli ve dizel eşdeğerlerinden daha ucuz hale geleceğini ancak pil fiyatlarının sürekli düşmesi ile kısa sürede bu olgunun küçük araçlara ve dünyanın geneline de yayılacağını anlattı. Elektrikli araçlarda pillerin toplam maliyetin, 2015 yılında ortalama yüzde 57´sini oluşturduğunu belirten Bullard, bu oranın 2019´da yüzde 33´e düştüğünü ve 2025´te yüzde 20´ye kadar inmesinin beklendiğini belirtti. Pillerin dışında elektrikli güç aktarma organlarında da seri üretimin gelmesi ile fiyat düşüşleri görmeye başladıklarını ifade eden Bullard gelecek on yılda aynı şekilde elektrik motoru, elektronik aksam gibi parçalarda da yüzde 30’lara varan fiyat gerilemeleri beklediklerini vurguladı.
Bloomberg´in yeni enerji ve finans araştırmaları birimi BNEF'e göre, elektrikli araçların üç yıl içinde klasik benzinli ve dizel araçlardan daha ucuz hale gelecek.

BNEF Enerji analisti Nathaniel Bullard Twitter´da yaptığı açıklamada, BNEF´de her yıl elektrikli araç fiyatlarının hangi tarihte içten yanmalı araç fiyatlarının altına düşeceği hakkında tahmin yaptıklarını hatırlattı.

Söz konusu tarihi 2017´de 2026 ve 2018´de 2024 olarak tahmin ettiklerini anlatan Bullard, daha küçük ve daha verimli pillerin üretilmesi ile 2019 yılında elektrikli araçların içten yanmalılardan daha ucuz olacağı tarih öngörülerini 2022´ye yani sadece üç yıl sonraya çektiklerini belirtti.

Bullard konu hakkında yayınladığı makalede ise 2022´de önce Avrupa´da büyük elektrikli araçların kendi benzinli ve dizel eşdeğerlerinden daha ucuz hale geleceğini ancak pil fiyatlarının sürekli düşmesi ile kısa sürede bu olgunun küçük araçlara ve dünyanın geneline de yayılacağını anlattı.

Elektrikli araçlarda pillerin toplam maliyetin, 2015 yılında ortalama yüzde 57´sini oluşturduğunu belirten Bullard, bu oranın 2019´da yüzde 33´e düştüğünü ve 2025´te yüzde 20´ye kadar inmesinin beklendiğini belirtti.

Pillerin dışında elektrikli güç aktarma organlarında da seri üretimin gelmesi ile fiyat düşüşleri görmeye başladıklarını ifade eden Bullard gelecek on yılda aynı şekilde elektrik motoru, elektronik aksam gibi parçalarda da yüzde 30’lara varan fiyat gerilemeleri beklediklerini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.