EMO Enerji Verimliliği Konferansı yarın Ankara’da yapılacak

Enerji 1625+ kez okundu.
 

EMO Enerji Verimliliği Konferansı yarın Ankara’da yapılacak

EMO Ankara Şubesi tarafından Enerji Verimliliği Konferansı adlı bir etkinlik düzenlenerek kamuoyunun verimlilik konusunda bilinçlendirilmesine katkı sunulacak.
Konferans 20 Ekim 2018  Cumartesi günü (Yarın) 13.30-16.30 saatleri arasında EMO Ankara Şubesi tarafından EMO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Etkinlikte Arif Künar –“Enerji Verimliği ve Enerji İzleme Sistemleri”, A.Naci Işıklı – “ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi” konu başlıkları ile konuşmacı olarak yer alacaklardır.   EMO konferansa davet ederken sitesinde şu ifadelere yer verdi:   “Dünya enerji ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan fosil yakıt rezervlerinin kullanım hızı sürekli artmakta, özellikle ülkemizde elektrik enerjisi üretiminin de önemli bir bölümü dışa bağımlı ve fosil yakıtlardan sağlanmaktadır. Ancak bu rezervlerin yerine yenisi koymanın mümkün olmadığı hepimiz tarafından da bilinen bir gerçektir. Teknolojinin gelişimiyle birlikte; daha az fosil yakıt kullanılarak, topluma daha az maliyetli enerjinin, yenilenebilir kaynaklardan üretilmesi mümkün hale gelmiştir. Bir yandan üretilen bu enerjiyle daha çok iş yapılması yönünde yeni teknolojiler geliştirilirken, diğer bir yandan da ısı, gaz, elektrik gibi tüm alanlardaki enerji kayıplarının önlenmesi ve her çeşit atığın değerlendirilmesi yönünde yeni politikalar ve stratejiler üretilmektedir.   Günümüzde tüm dünyada ortak kabul edilen gerçek en az maliyetli enerjinin, verimli kullanım sonucu tasarruf edilen enerji olduğudur. Enerji tasarrufu ile kısa ve orta dönemde ülkelerin enerji teminiyle ilgili sorunlarının çözümüne katkı sağlamak mümkünken diğer taraftan kurumsal ve bireysel tüketiciler açısından da enerjinin verimli kullanımı maliyetleri düşürmek açısından ciddi bir katkı sağlamaktadır.   Dünya’da özellikle de Avrupa Birliği ülkelerinde enerji verimli teknolojilerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için devlet eliyle yasal düzenlemeler yapılması ve halkın bilgilendirilmesinin yanı sıra bu anlamda ekonomik teşvikler de sürdürülmektedir. Ülkemizde enerji verimliliği konusu, enerji sektörünün arz politikaları arasında yer almadığı gibi enerji sektörü yatırımları arasında da ne yazık ki yer almamaktadır. Geçtiğimiz Mart ayında açıklanan Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı‘nın da mevcut ekonomik durum doğrultusunda özellikle kamu tarafında uygulamasının yakın zamanda başlatılmasının mümkün olmadığı görülmektedir.”
EMO Ankara Şubesi tarafından Enerji Verimliliği Konferansı adlı bir etkinlik düzenlenerek kamuoyunun verimlilik konusunda bilinçlendirilmesine katkı sunulacak.

Konferans 20 Ekim 2018  Cumartesi günü (Yarın) 13.30-16.30 saatleri arasında EMO Ankara Şubesi tarafından EMO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Etkinlikte Arif Künar –“Enerji Verimliği ve Enerji İzleme Sistemleri”, A.Naci Işıklı – “ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi” konu başlıkları ile konuşmacı olarak yer alacaklardır.

 

EMO konferansa davet ederken sitesinde şu ifadelere yer verdi:

 

“Dünya enerji ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan fosil yakıt rezervlerinin kullanım hızı sürekli artmakta, özellikle ülkemizde elektrik enerjisi üretiminin de önemli bir bölümü dışa bağımlı ve fosil yakıtlardan sağlanmaktadır. Ancak bu rezervlerin yerine yenisi koymanın mümkün olmadığı hepimiz tarafından da bilinen bir gerçektir. Teknolojinin gelişimiyle birlikte; daha az fosil yakıt kullanılarak, topluma daha az maliyetli enerjinin, yenilenebilir kaynaklardan üretilmesi mümkün hale gelmiştir. Bir yandan üretilen bu enerjiyle daha çok iş yapılması yönünde yeni teknolojiler geliştirilirken, diğer bir yandan da ısı, gaz, elektrik gibi tüm alanlardaki enerji kayıplarının önlenmesi ve her çeşit atığın değerlendirilmesi yönünde yeni politikalar ve stratejiler üretilmektedir.

 

Günümüzde tüm dünyada ortak kabul edilen gerçek en az maliyetli enerjinin, verimli kullanım sonucu tasarruf edilen enerji olduğudur. Enerji tasarrufu ile kısa ve orta dönemde ülkelerin enerji teminiyle ilgili sorunlarının çözümüne katkı sağlamak mümkünken diğer taraftan kurumsal ve bireysel tüketiciler açısından da enerjinin verimli kullanımı maliyetleri düşürmek açısından ciddi bir katkı sağlamaktadır.

 

Dünya’da özellikle de Avrupa Birliği ülkelerinde enerji verimli teknolojilerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için devlet eliyle yasal düzenlemeler yapılması ve halkın bilgilendirilmesinin yanı sıra bu anlamda ekonomik teşvikler de sürdürülmektedir. Ülkemizde enerji verimliliği konusu, enerji sektörünün arz politikaları arasında yer almadığı gibi enerji sektörü yatırımları arasında da ne yazık ki yer almamaktadır. Geçtiğimiz Mart ayında açıklanan Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı‘nın da mevcut ekonomik durum doğrultusunda özellikle kamu tarafında uygulamasının yakın zamanda başlatılmasının mümkün olmadığı görülmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.