GES SCADA mimari proje yarışması başlıyor

Enerji 5892+ kez okundu.
 

GES SCADA mimari proje yarışması başlıyor

Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası ve Türkiye’nin en büyük güneş santrali Karapınar GES ile yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını büyüten Kalyon Holding, geleceği tasarlayan yatırım projelerini kalıcı bir eserle simgeleştiriyor.
Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası ve Türkiye’nin en büyük güneş santrali Karapınar GES ile yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını büyüten Kalyon Holding, geleceği tasarlayan yatırım projelerini kalıcı bir eserle simgeleştiriyor. Kalyon Holding, T-Lab iş birliğiyle güneş enerjisi santraline kurulacak olan yönetim binası için bir tasarım yarışması düzenliyor. SCADA - Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Merkezi olarak tasarlanacak yapı, Türkiye’nin güneş enerjisi alanında bilim insanlarının buluştuğu ve öğrencilerin bir araya geldiği ülkemizin en önemli çekim merkezlerinden biri olacak.   Güneş Teknolojileri Fabrikası ile birlikte yılda 1.5 milyon ton fosil yakıt ve karbon emisyonunu engelleyecek olan Karapınar Santrali’ne inşa edilecek SCADA Merkezinin mimari özellikleri ile sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerji ve teknoloji yaklaşımını yansıtması hedefleniyor. Kalyon Holding bu amaçla, T-Lab iş birliğiyle bir mimari tasarım yarışması düzenliyor.   Kalyon Holding yönetiminde organize edilecek mimarı tasarım yarışmasının yürütücülüğünü T-Lab üstleniyor. Karapınar’da yer alan güneş santralinin çekirdeği olan SCADA Merkezi (Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Merkezi) aynı zamanda bilim insanlarının buluştuğu, konferansların düzenlendiği, bilimsel oturumların yapıldığı ve öğrencilerin bir araya gelip enerji alanındaki teknolojik gelişmeleri takip edebileceği bir merkez olacak.   Ön seçimi geçen ilk on ekibe ödül   Karapınar GES SCADA Mimari Proje Yarışması’nın jürisi ise birbirinden değerli mimar ve sanatçılardan oluşuyor. Yarışmanın seçici kurulunda David Green, Murat Tabanlıoğlu, Refik Anadol, Dr. Deniz Aslan, İmdat As ve Kübra Kalyoncu Şeherli bulunurken jüri başkanlığı görevini ise Melike Altınışık üstlenecek. Ön seçimi geçen ilk on ekibe 15 bin TL destek ödülü verilirken birinciye 70, ikinciye 50 üçüncüye de 30 bin TL ödül verilecek.   Yarışmaya katılmak isteyenler https://kalyonpv.com/scada/ adresinden şartname ve ilgili diğer bilgilere ulaşabilirler.
Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası ve Türkiye’nin en büyük güneş santrali Karapınar GES ile yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını büyüten Kalyon Holding, geleceği tasarlayan yatırım projelerini kalıcı bir eserle simgeleştiriyor.

Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası ve Türkiye’nin en büyük güneş santrali Karapınar GES ile yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını büyüten Kalyon Holding, geleceği tasarlayan yatırım projelerini kalıcı bir eserle simgeleştiriyor. Kalyon Holding, T-Lab iş birliğiyle güneş enerjisi santraline kurulacak olan yönetim binası için bir tasarım yarışması düzenliyor. SCADA - Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Merkezi olarak tasarlanacak yapı, Türkiye’nin güneş enerjisi alanında bilim insanlarının buluştuğu ve öğrencilerin bir araya geldiği ülkemizin en önemli çekim merkezlerinden biri olacak.

 

Güneş Teknolojileri Fabrikası ile birlikte yılda 1.5 milyon ton fosil yakıt ve karbon emisyonunu engelleyecek olan Karapınar Santrali’ne inşa edilecek SCADA Merkezinin mimari özellikleri ile sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerji ve teknoloji yaklaşımını yansıtması hedefleniyor. Kalyon Holding bu amaçla, T-Lab iş birliğiyle bir mimari tasarım yarışması düzenliyor.

 

Kalyon Holding yönetiminde organize edilecek mimarı tasarım yarışmasının yürütücülüğünü T-Lab üstleniyor. Karapınar’da yer alan güneş santralinin çekirdeği olan SCADA Merkezi (Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Merkezi) aynı zamanda bilim insanlarının buluştuğu, konferansların düzenlendiği, bilimsel oturumların yapıldığı ve öğrencilerin bir araya gelip enerji alanındaki teknolojik gelişmeleri takip edebileceği bir merkez olacak.

 

Ön seçimi geçen ilk on ekibe ödül

 

Karapınar GES SCADA Mimari Proje Yarışması’nın jürisi ise birbirinden değerli mimar ve sanatçılardan oluşuyor. Yarışmanın seçici kurulunda David Green, Murat Tabanlıoğlu, Refik Anadol, Dr. Deniz Aslan, İmdat As ve Kübra Kalyoncu Şeherli bulunurken jüri başkanlığı görevini ise Melike Altınışık üstlenecek. Ön seçimi geçen ilk on ekibe 15 bin TL destek ödülü verilirken birinciye 70, ikinciye 50 üçüncüye de 30 bin TL ödül verilecek.

 

Yarışmaya katılmak isteyenler https://kalyonpv.com/scada/ adresinden şartname ve ilgili diğer bilgilere ulaşabilirler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.