LG ile akıllı ev devrimi
LG ile akıllı ev devrimi
Son bir yılda değişen hayat tarzı, tüketicileri evde kalmaya iterken, bu zorunluluk akıllı evlere olan istek ve ihtiyacı artırdı. Öngörülere göre, akıllı ev pazarı önümüzdeki 5 yıl içerisinde yaklaşık 623 milyar dolarlık bir hacme ulaşacak. Konu akıllı ev olunca ilk akla gelen LG ThinQ ise, pazarın öncülerinden biri konumunda.
Son bir yıldır yaşanan süreç bizlere hayatımızın bir daha asla eskisi gibi olmayacağını öğretti. Artık herkes yeni normal denen duruma alışmak, hayatını buna göre düzenlemek durumunda. Yeni yaşam tarzı, evlerde daha fazla zaman geçirmeyi, kalabalık ortamlarda bulunmamayı ve kendi güvenli alanlarımızı kendimizin oluşturmasını gerektiriyor. Evde geçirilen daha fazla zaman, daha akıllı bir yaşam tarzı benimseyerek konforunu artırmak isteyen tüketicilerin ilgisini çekiyor. Sorunsuz, bağlantılı, "iş ve oyun" ortamlarına yönelik bu artan istek, geleceğin günümüzün tüketicilerine şimdiden sunulmasını sağlıyor. Fortune Business Insights™, akıllı ev pazarının 2026 yılına kadar 622,59 milyar ABD dolarına ulaşacağını tahmin ediyor. Akıllı ev denilince de akla ilk gelen LG ThinQ…
Akıllı teknolojiyi bugün daha az ürkütücü yapan şey, artık herkesin bir akıllı telefona sahip olması. Tüketiciler, akıllı telefonları aracılığıyla bağlı cihazlarının tüm yönlerini yataktan, arabadan veya ofisten kontrol edebiliyor. LG ThinQ uygulamasının 30 milyondan fazla kez indirilmiş olması, akıllı ürünlerin sunduğu kolaylıklara aç olan bir kitlenin varlığının kanıtı. Ama burada hangi kolaylıklardan bahsediyoruz?
Bir araştırmaya göre, ABD'deki LG ThinQ uygulaması kullanıcıları, en fazla uygulamanın uzaktan kumanda yeteneklerinden memnun kaldıklarını söylüyorlar. Robot süpürgeler gibi bazı akıllı cihazlar işi kullanıcılar için yapabilse de, yerden kirli kıyafetleri toplayabilen bir çamaşır makinesi veya kendi kendine yemek yapan bir buzdolabı ne yazık ki hala yok. Ancak ev ekosistemini herhangi bir yerden kontrol edip izleyebilmek, yepyeni bir kolaylık sağlıyor.
LG ThinQ uygulaması, şirketin yapay zeka özellikli ürün ve hizmetleriyle sorunsuz bir şekilde bağlantı kuracak şekilde tasarlandı ve kullanıcıya evde veya hareket halindeyken tüm uyumlu ev aletlerine tam bir görünürlük ve erişim sağlıyor. Koreli bir kullanıcı, LG ThinQ'nun çamaşır yıkama rutini için paha biçilmez bir çözüm olduğunu belirtiyor. Bu kullanıcı “Uzaktan kumanda ve izleme ile, çamaşır makinesini programıma göre bitirmek üzere ayarlayabiliyorum, bu da çamaşırları hemen çıkarmada her zaman özgür olduğum anlamına geliyor. Artık kokan veya buruşmuş giysiler için endişelenmeme gerek yok” diyor.
Proaktif Müşteri Desteği (Proactive Customer Care - PCC) ve Akıllı Teşhis (Smart Diagnosis), kullanıcı deneyimini genişletiyor ve ThinQ'nun müşterilerin hayatlarını kolaylaştırmasına başka bir örnek teşkil ediyor. ThinQ uygulaması, sistemdeki her bağlı cihazı kendi kendine tanıyıp inceledikten sonra, kullanıcılara aksaklıkları bildiriyor ve gerekirse servise yönlendiriyor. Ayrıca, ürünlerinin en yüksek performansını sürdürmek için - uygun zamanlarda filtreyi değiştirmek gibi - kapsamlı öneriler ve ipuçları sunuyor. Bir kullanıcı bu özellikle ilgili, "Hava temizleyici filtresini değiştirme zamanının geldiğini hatırlatması için ThinQ uygulamasının elinizin altında olması harika" diyor. Bir servis teknisyeninin ziyaret etmesi için telefonla arayıp saatler (veya günler) beklemek yerine, PCC ve Akıllı Teşhis, kullanıcıların sorunları kendilerinin tanımlamasına ve çözmesine yardımcı oluyor. Bir ThinQ kullanıcısı, "PCC özelliği sayesinde ebeveynimin cihazları hakkında uyarılar alabiliyorum, böylece onlar için tüm bakım işlerini yapabiliyorum" şeklinde konuşuyor.
LG akıllı ev çözümleri, değer katmanın ötesinde, çevreye duyarlı tüketicilerin önceliklerine uyan daha çevre dostu özellikler sunuyor. Araştırmalara göre, enerji tasarrufu yetenekleri, geleneksel cihazlardan akıllı ev ürünlerine geçiş yapan tüketiciler için en önemli faktörlerden biri. LG ThinQ uygulamasında, her cihaz için aylık kullanım bilgilerini gösteren enerji izleme panoları bulunuyor, böylece kullanıcılar davranışlarını değiştirerek nerede enerji tasarrufu yapabileceklerini görebiliyorlar. Çevre dostu bir kullanıcı, "Buzdolabının kapısını mı yoksa televizyonu mu kapattığımı asla hatırlayamıyorum. Tüm bunları telefonumdan kontrol edip kontrol edebilmek çok büyük bir rahatlık" diyor. Tatil modu ise, evde boşken enerji kullanımını en aza indirmenin bir başka kanıtlanmış yolu. Buzdolabı kapısının açık kaldığını ölçen “Aktif Kaydet” modu, kullanımın az olduğu zamanlarda düşük enerji moduna geçerek tasarruf sağlamaya yardımcı oluyor.
ThinQ uygulaması, tüketici ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için sürekli olarak gelişiyor. Bu yılın ilk yarısında öncelikle belirli ülkelerde sunulacak ek özellikler arasında, evde yemek planlama ve hazırlamanın stresini ortadan kaldıran Pişirmek için Tara ve Yemek Kiti siparişleri yer alıyor. Gelecekteki özellikler ve hizmetler, LG müşterilerinin hayatlarını ThinQ olmadan ölçülebilir şekilde daha konforlu hale getiren özgürlük ve rahatlığı sunmaya odaklanacak.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.