Konutta taksit sınırı kaldırıldı

Konut 2942+ kez okundu.
 

Konutta taksit sınırı kaldırıldı

Ticaret Bakanlığı, konut satışlarındaki taksit sınırlaması ile ilgili yeni bir düzenlemeye giderek sınırlamaya kaldırdı.
Resmi Gazete'de yayınlanan "Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" göre konut satışları, taksitlendirme sınırlaması kapsamı dışına çıkarıldı.   Yapılan değişikliğin ev sahibi olmak isteyenler için müjde olduğunu belirten Besa Holding Pazarlama Koordinatörü Şule Alp “Halihazırda, söz konusu hükümde konut satışları için ayrı bir taksitlendirme süresi belirlenmediğinden, bu satışlar genel taksitlendirme süresine tabi oluyordu. Taksit sayısı ise 120 aya kadar çıkabiliyordu. Ancak şu anda bu sınırlama kaldırılmış oldu” dedi.   Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından kredili konut satışlarında herhangi bir vade sınırı uygulanmadığını aktaran Alp, “Böylelikle Bakanlığın söz konusu düzenlemesi,  BDDK uygulamalarına da paralel hale getirildi” ifadelerini kullandı.
Ticaret Bakanlığı, konut satışlarındaki taksit sınırlaması ile ilgili yeni bir düzenlemeye giderek sınırlamaya kaldırdı.

Resmi Gazete'de yayınlanan "Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" göre konut satışları, taksitlendirme sınırlaması kapsamı dışına çıkarıldı.

 

Yapılan değişikliğin ev sahibi olmak isteyenler için müjde olduğunu belirten Besa Holding Pazarlama Koordinatörü Şule Alp “Halihazırda, söz konusu hükümde konut satışları için ayrı bir taksitlendirme süresi belirlenmediğinden, bu satışlar genel taksitlendirme süresine tabi oluyordu. Taksit sayısı ise 120 aya kadar çıkabiliyordu. Ancak şu anda bu sınırlama kaldırılmış oldu” dedi.

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından kredili konut satışlarında herhangi bir vade sınırı uygulanmadığını aktaran Alp, “Böylelikle Bakanlığın söz konusu düzenlemesi,  BDDK uygulamalarına da paralel hale getirildi” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.