Panasonic yüzde 100 lazer teknolojisine geçiyor

Teknoloji 1939+ kez okundu.
 

Panasonic yüzde 100 lazer teknolojisine geçiyor

PT-DZ21K projektör serisinin üretimini durduran Panasonic, tüm yüksek parlaklığa sahip projeksiyon cihazlarında lazer teknolojisine geçeceğini duyurdu.
PT-DZ21K projektör serisinin üretimini durduran Panasonic, tüm yüksek parlaklığa sahip projeksiyon cihazlarında lazer teknolojisine geçeceğini duyurdu. Artık Panasonic ürünlerinin ihtiyaç duyacağı bakım sayısı azalacak ve çok daha güvenilir olacak.   Panasonic, 20.000 lümenlik cihazlara yönelik yeni bir platformu kullanıma sunarak projeksiyon dünyasını değiştiren DZ21K’nin üretiminin baharda durdurulacağını duyurdu. Londra'da düzenlenen 2012 Olimpiyat Oyunları Açılış Töreni için tasarlanan projeksiyon, kiralama ve sahne etkinlikleri pazarının potansiyelini değiştirmenin yanında Panasonic’in bugün hala koruduğu segmentteki pazar payının yüzde 80'e ulaşmasını sağladı. Sınıfındaki diğer ürünlerin yarı ağırlığına ve boyutuna sahip olan DZ21K, bu sayede birçok 3 boyutlu dev projeksiyon uygulamalarının yapılmasını mümkün kıldı. Gerçekleşen uygulamalar arasında toplam 104 ünitenin kullanıldığı 2014'teki Bükreş 555 etkinliğindeki kutlamalar ve ile 2015'te 142 cihazla organize edilen ve Guinness 3 Boyutlu Yansıtma Dünya Rekoru'nu kıran Moskova Circle of Lights festivali yer alıyor.   Bu inovasyonu devam ettiren Panasonic, 2014 yılında ilk lazer platformunu tanıttı ve DZ21K’nin orijinal kompakt kasasında aynı 20.000 lümen değerinde parlaklık sağlayan amiral gemisi ürünü PT-RZ21K lazer projektörün lansmanını da 2017 yılında ISE'de gerçekleştirdi.   Hermetik yalıtımlı lazer modülleri, RZ21K'nin 20.000 saate kadar kesintisiz çalışmasını sağlıyor. Bu sayede müşterileri kiralama şirketlerine daha fazla güvenirken, şirket de müşterilerine renk bütünlüğü sunuyor ve bakım yüküyle toplam sahip olma maliyetini azaltıyor.   Kullanıma sunulmasından bu yana geniş alan projektörleri ve kiralık projektörler için referans haline gelen RZ21K projektörler, Fransa ve Japonya arasındaki dostluğun 160. yıl dönümünün kutlandığı Japonismes 2018'de Eyfel Kulesi'ni aydınlatmak için kullanıldı. Buna ek olarak Guidizio Universale. Michelangelo and the Secrets of the Sistine Chapel gösterisinde sanatçının ünlü eserleri izleyicilere altı adet RZ21K kullanılarak sergilendi ve Sistina Şapeli'nin 270 derecelik bir görüntüsü yansıtıldı.   DZ21K'nin 20.000 lümenlik projektör pazarını değiştirdiğini, hatta kiralama, sahne ve etkinlik pazarının lazer projeksiyonu tam anlamıyla benimsediğini belirten Panasonic Avrupa Pazarlama Müdürü Hartmut Kulessa, “Lazer platformun toplam güvenilirlik ve daha az bakım açısından sağladığı faydaları herkes deneyimliyor. Bu nedenle artık bir dönemi kapatmanın zamanının geldiğini düşünüyoruz. Lazer teknolojisi ile birlikte lazer projektörlerin kullanım alanları da büyüyor. Ticari olarak uygulanabilir hale gelen yarı kalıcı ve kalıcı yansıtma uygulamalarıyla lazer teknolojisi pazarının daha da genişleyeceğine tanık olacağız” dedi. PT-DZ21K projektörün üretimi Mart 2019’da durdurulacak olup, PT-RZ21K modeli şu anda satın alınabilmektedir.
PT-DZ21K projektör serisinin üretimini durduran Panasonic, tüm yüksek parlaklığa sahip projeksiyon cihazlarında lazer teknolojisine geçeceğini duyurdu.

PT-DZ21K projektör serisinin üretimini durduran Panasonic, tüm yüksek parlaklığa sahip projeksiyon cihazlarında lazer teknolojisine geçeceğini duyurdu. Artık Panasonic ürünlerinin ihtiyaç duyacağı bakım sayısı azalacak ve çok daha güvenilir olacak.

 

Panasonic, 20.000 lümenlik cihazlara yönelik yeni bir platformu kullanıma sunarak projeksiyon dünyasını değiştiren DZ21K’nin üretiminin baharda durdurulacağını duyurdu. Londra'da düzenlenen 2012 Olimpiyat Oyunları Açılış Töreni için tasarlanan projeksiyon, kiralama ve sahne etkinlikleri pazarının potansiyelini değiştirmenin yanında Panasonic’in bugün hala koruduğu segmentteki pazar payının yüzde 80'e ulaşmasını sağladı. Sınıfındaki diğer ürünlerin yarı ağırlığına ve boyutuna sahip olan DZ21K, bu sayede birçok 3 boyutlu dev projeksiyon uygulamalarının yapılmasını mümkün kıldı. Gerçekleşen uygulamalar arasında toplam 104 ünitenin kullanıldığı 2014'teki Bükreş 555 etkinliğindeki kutlamalar ve ile 2015'te 142 cihazla organize edilen ve Guinness 3 Boyutlu Yansıtma Dünya Rekoru'nu kıran Moskova Circle of Lights festivali yer alıyor.

 

Bu inovasyonu devam ettiren Panasonic, 2014 yılında ilk lazer platformunu tanıttı ve DZ21K’nin orijinal kompakt kasasında aynı 20.000 lümen değerinde parlaklık sağlayan amiral gemisi ürünü PT-RZ21K lazer projektörün lansmanını da 2017 yılında ISE'de gerçekleştirdi.

 

Hermetik yalıtımlı lazer modülleri, RZ21K'nin 20.000 saate kadar kesintisiz çalışmasını sağlıyor. Bu sayede müşterileri kiralama şirketlerine daha fazla güvenirken, şirket de müşterilerine renk bütünlüğü sunuyor ve bakım yüküyle toplam sahip olma maliyetini azaltıyor.

 

Kullanıma sunulmasından bu yana geniş alan projektörleri ve kiralık projektörler için referans haline gelen RZ21K projektörler, Fransa ve Japonya arasındaki dostluğun 160. yıl dönümünün kutlandığı Japonismes 2018'de Eyfel Kulesi'ni aydınlatmak için kullanıldı. Buna ek olarak Guidizio Universale. Michelangelo and the Secrets of the Sistine Chapel gösterisinde sanatçının ünlü eserleri izleyicilere altı adet RZ21K kullanılarak sergilendi ve Sistina Şapeli'nin 270 derecelik bir görüntüsü yansıtıldı.

 

DZ21K'nin 20.000 lümenlik projektör pazarını değiştirdiğini, hatta kiralama, sahne ve etkinlik pazarının lazer projeksiyonu tam anlamıyla benimsediğini belirten Panasonic Avrupa Pazarlama Müdürü Hartmut Kulessa, “Lazer platformun toplam güvenilirlik ve daha az bakım açısından sağladığı faydaları herkes deneyimliyor. Bu nedenle artık bir dönemi kapatmanın zamanının geldiğini düşünüyoruz. Lazer teknolojisi ile birlikte lazer projektörlerin kullanım alanları da büyüyor. Ticari olarak uygulanabilir hale gelen yarı kalıcı ve kalıcı yansıtma uygulamalarıyla lazer teknolojisi pazarının daha da genişleyeceğine tanık olacağız” dedi.

PT-DZ21K projektörün üretimi Mart 2019’da durdurulacak olup, PT-RZ21K modeli şu anda satın alınabilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.