Renklerin büyülü dünyasına yolculuk

Sektörden 2229+ kez okundu.
 

Renklerin büyülü dünyasına yolculuk

Türkiye’nin ilk efekt boya üreticisi olarak 1965 yılından bu yana sadece ülkemizde değil 4 farklı kıtada, 40’ı aşan ülkede faaliyetlerini sürdüren San Deco, kendi sektöründe fark yarattığı inovatif yaklaşımıyla “ezber bozmaya” devam ediyor. Yarım asrı aşan başarı hikayesiyle Türk boya sanayinin büyümesine katkı sunan şirket, aynı zamanda sektörün vizyonunu genişletecek yenilikçi projelere imza atıyor.
San Deco, yapı sektörüne sağladığı çok boyutlu katkılara ve yenilikçi projelere bir yenisini ekledi: “CO_DE: Color By Design”. “CO_DE: Color By Design” projesinde Proje kapsamında; tasarımcılardan, bir yapının iç mekânında ya da dış cephesinde uygulanabilecek pano veya duvar grafiği tasarlamaları, kullanacakları dört renk ile bir renk paleti oluşturmaları istendi. Türkiye’nin önde gelen mimarlık ve iç mimarlık ofislerinden 84 tasarımcı 70 eserle projede yer aldı.   Mimarlık ve tasarım dünyasına katkı sağlamak amacıyla yola çıkan bu proje, sonuç ürünleriyle de izleyenleri renklerin büyülü dünyasında bir yolculuğa davet ediyor. Yapı ve tasarım sektörünün farklı paydaşlarına; mimarlara, iç mimarlara, tasarımcılara, mimarlık ve tasarım öğrencilerine, sanatla ilgili diğer disiplinlere ve perakende ürün kullanıcılarına ilham verecek renk paletlerinin ortaya çıktığı projenin küratörlüğünü ünlü mimar Yeşim Hatırlı üstlendi.   Projenin sonuçları ise sektörün paydaşlarına özel tasarlanan kitapta bir araya getirildi.  CO_DE: Color By Design proje lansmanı ve dijital sergi açılışı ise 4 Ekim Dünya Mimarlık Günü’nde online olarak düzenlenecek etkinlikle gerçekleştirilecek. Sergi 4 Ekim -30 Kasım tarihleri arasında www.codecolorbydesign.com adresinden ziyaret edilebilecek.   Proje Künyesi Düzenleyen: San Deco Proje Yöneticisi: Ünal Özge Proje Koordinatörü & Küratörü: Yeşim Hatırlı Proje Danışmanı: Binat İletişim & Danışmanlık Proje Yürütme Kurulu: Yeşim Hatırlı, Ünal Özge, Banu Binat, Neslihan Şık Proje Kimliği Tasarımı: Gül Dönmez Editörler: K. Bilge Erdem, Neslihan İmamoğlu Sergi Röportajları: Banu Uçak Güneş
Türkiye’nin ilk efekt boya üreticisi olarak 1965 yılından bu yana sadece ülkemizde değil 4 farklı kıtada, 40’ı aşan ülkede faaliyetlerini sürdüren San Deco, kendi sektöründe fark yarattığı inovatif yaklaşımıyla “ezber bozmaya” devam ediyor. Yarım asrı aşan başarı hikayesiyle Türk boya sanayinin büyümesine katkı sunan şirket, aynı zamanda sektörün vizyonunu genişletecek yenilikçi projelere imza atıyor.

San Deco, yapı sektörüne sağladığı çok boyutlu katkılara ve yenilikçi projelere bir yenisini ekledi: “CO_DE: Color By Design”. “CO_DE: Color By Design” projesinde Proje kapsamında; tasarımcılardan, bir yapının iç mekânında ya da dış cephesinde uygulanabilecek pano veya duvar grafiği tasarlamaları, kullanacakları dört renk ile bir renk paleti oluşturmaları istendi. Türkiye’nin önde gelen mimarlık ve iç mimarlık ofislerinden 84 tasarımcı 70 eserle projede yer aldı.

 

Mimarlık ve tasarım dünyasına katkı sağlamak amacıyla yola çıkan bu proje, sonuç ürünleriyle de izleyenleri renklerin büyülü dünyasında bir yolculuğa davet ediyor. Yapı ve tasarım sektörünün farklı paydaşlarına; mimarlara, iç mimarlara, tasarımcılara, mimarlık ve tasarım öğrencilerine, sanatla ilgili diğer disiplinlere ve perakende ürün kullanıcılarına ilham verecek renk paletlerinin ortaya çıktığı projenin küratörlüğünü ünlü mimar Yeşim Hatırlı üstlendi.

 

Projenin sonuçları ise sektörün paydaşlarına özel tasarlanan kitapta bir araya getirildi.  CO_DE: Color By Design proje lansmanı ve dijital sergi açılışı ise 4 Ekim Dünya Mimarlık Günü’nde online olarak düzenlenecek etkinlikle gerçekleştirilecek. Sergi 4 Ekim -30 Kasım tarihleri arasında www.codecolorbydesign.com adresinden ziyaret edilebilecek.

 

Proje Künyesi

Düzenleyen: San Deco
Proje Yöneticisi: Ünal Özge
Proje Koordinatörü & Küratörü: Yeşim Hatırlı
Proje Danışmanı: Binat İletişim & Danışmanlık
Proje Yürütme Kurulu: Yeşim Hatırlı, Ünal Özge, Banu Binat, Neslihan Şık
Proje Kimliği Tasarımı: Gül Dönmez
Editörler: K. Bilge Erdem, Neslihan İmamoğlu
Sergi Röportajları: Banu Uçak Güneş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.