Sudaki riskleri tespit ediyor, lejyoner hastalığını önlüyor

IoT 2165+ kez okundu.
 

Sudaki riskleri tespit ediyor, lejyoner hastalığını önlüyor

Skysens’ten kablosuz ve düşük enerjiye sahip geniş ağ ile lejyoner hastalığına çözüm.
Ağırlıklı olarak su bazlı enfeksiyondan kaynaklanan bir akciğer iltihabı ve şiddetli zatürre cinsi olan lejyoner hastalığı, tedavi edilmediği takdirde ölüme yol açabiliyor. Kablosuz endüstriyel IoT çözümleri sağlayan Skysens, su borularındaki sıcaklığı ve suyun hareketini izleyerek sıcak ve soğuk su kaynaklarındaki riskli alanları anında tespit ederek, hastalık tehlikesini önlüyor   Sudaki enfeksiyonlar önlem alınmadığında ölüme kadar varan kötü sonuçlara yol açabiliyor. Su bazlı enfeksiyonlardan kaynaklanan, Legionella bakterisinin neden olduğu bir akciğer iltihabı formu olan lejyoner hastalığı da bunlardan biri. Skysens, su borularındaki sıcaklığı ve suyun hareketini izleyerek sıcak ve soğuk su kaynaklarındaki riskli alanları anında tespit ediyor, hastalık tehlikesini önlüyor.   “Skysens ile altyapı maliyetlerine gerek olmadan sudaki riskler anlık olarak takip ediliyor”   Lejyoner hastalığına ve hastalığın önlenmesine yönelik alınacak tedbirlere dair açıklamalar yapan Skysens Kurucu Ortağı Burak Polat, “Sıcaklığın 20°C - 45°C arasında değiştiği ortamlarda üreyen su bazlı organizmaları solumak, bulundukları sularla temasta olmak, örneğin duş almak, diş fırçalamak gibi durumlar enfeksiyona yol açabiliyor. Avrupa ülkelerinde bu konunun takip edilmesiyle ilgili regülasyonlar var, oradaki belediye yönetimleri lejyoner hastalığını kontrol altına almak için okullar, yurtlar, hastaneler gibi alanlarda sıcak ve soğuk su kaynaklarındaki riskleri kontrol etmek üzere hareketteler ve artık teknolojiden de faydalanıyorlar” dedi.     Polat, “Ülkemizde de bu konuda kontrol programları var fakat insan gücüyle bu kontrolleri yapmak, her noktadan sık sık ölçüm almak ve bunları manuel olarak kaydetmek çok verimli sonuçlar doğurmuyor ve maalesef çoğunlukla riskli durumların oluşmasına neden oluyor. Belediyelerimizdeki otoritelerimizin de bu konuyu teknolojiyi kullanarak çözebileceklerini gündeme almasında fayda görünüyor. Skysens olarak uçtan uca sunduğumuz IoT çözümümüz bu alanda da çok başarılı sonuçlar veriyor. Skysens’in kablosuz genişletilebilir ağı sayesinde altyapı maliyetlerine gerek olmadan çok sayıda hanenin bulunduğu binalarda bile uzaktan, kimsenin gitmesine gerek kalmadan sudaki riskler tespit edilerek, ilgililere anlık alarmla bilgilendirme yapılıyor. 10 yıla kadar pil ömrü olan kablosuz cihazlarımız kullanımı oldukça kolay, tak çalıştır tasarımda ve küresel standartlara uyumlu. Yetkililer suda oluşacak riskli durumları hem bilgisayarlarından hem de cep telefonlarına yükledikleri mobil uygulamamız yardımıyla anlık olarak izleyebiliyorlar ve tehlike yaratacak noktalara anında müdahale edebiliyorlar” diye ifade etti.
Skysens’ten kablosuz ve düşük enerjiye sahip geniş ağ ile lejyoner hastalığına çözüm.

Ağırlıklı olarak su bazlı enfeksiyondan kaynaklanan bir akciğer iltihabı ve şiddetli zatürre cinsi olan lejyoner hastalığı, tedavi edilmediği takdirde ölüme yol açabiliyor. Kablosuz endüstriyel IoT çözümleri sağlayan Skysens, su borularındaki sıcaklığı ve suyun hareketini izleyerek sıcak ve soğuk su kaynaklarındaki riskli alanları anında tespit ederek, hastalık tehlikesini önlüyor

 

Sudaki enfeksiyonlar önlem alınmadığında ölüme kadar varan kötü sonuçlara yol açabiliyor. Su bazlı enfeksiyonlardan kaynaklanan, Legionella bakterisinin neden olduğu bir akciğer iltihabı formu olan lejyoner hastalığı da bunlardan biri. Skysens, su borularındaki sıcaklığı ve suyun hareketini izleyerek sıcak ve soğuk su kaynaklarındaki riskli alanları anında tespit ediyor, hastalık tehlikesini önlüyor.

 

“Skysens ile altyapı maliyetlerine gerek olmadan sudaki riskler anlık olarak takip ediliyor”

 

Lejyoner hastalığına ve hastalığın önlenmesine yönelik alınacak tedbirlere dair açıklamalar yapan Skysens Kurucu Ortağı Burak Polat, “Sıcaklığın 20°C - 45°C arasında değiştiği ortamlarda üreyen su bazlı organizmaları solumak, bulundukları sularla temasta olmak, örneğin duş almak, diş fırçalamak gibi durumlar enfeksiyona yol açabiliyor. Avrupa ülkelerinde bu konunun takip edilmesiyle ilgili regülasyonlar var, oradaki belediye yönetimleri lejyoner hastalığını kontrol altına almak için okullar, yurtlar, hastaneler gibi alanlarda sıcak ve soğuk su kaynaklarındaki riskleri kontrol etmek üzere hareketteler ve artık teknolojiden de faydalanıyorlar” dedi.

 

 

Polat, “Ülkemizde de bu konuda kontrol programları var fakat insan gücüyle bu kontrolleri yapmak, her noktadan sık sık ölçüm almak ve bunları manuel olarak kaydetmek çok verimli sonuçlar doğurmuyor ve maalesef çoğunlukla riskli durumların oluşmasına neden oluyor. Belediyelerimizdeki otoritelerimizin de bu konuyu teknolojiyi kullanarak çözebileceklerini gündeme almasında fayda görünüyor. Skysens olarak uçtan uca sunduğumuz IoT çözümümüz bu alanda da çok başarılı sonuçlar veriyor. Skysens’in kablosuz genişletilebilir ağı sayesinde altyapı maliyetlerine gerek olmadan çok sayıda hanenin bulunduğu binalarda bile uzaktan, kimsenin gitmesine gerek kalmadan sudaki riskler tespit edilerek, ilgililere anlık alarmla bilgilendirme yapılıyor. 10 yıla kadar pil ömrü olan kablosuz cihazlarımız kullanımı oldukça kolay, tak çalıştır tasarımda ve küresel standartlara uyumlu. Yetkililer suda oluşacak riskli durumları hem bilgisayarlarından hem de cep telefonlarına yükledikleri mobil uygulamamız yardımıyla anlık olarak izleyebiliyorlar ve tehlike yaratacak noktalara anında müdahale edebiliyorlar” diye ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.