Taipei ‘Akıllı Şehir’ olmak için IOTA ile çalışacak

Akıllı Şehir 2307+ kez okundu.
 

Taipei ‘Akıllı Şehir’ olmak için IOTA ile çalışacak

Tayvan’ın Taipei şehri, Dağıtılmış Ana Defter, yani Blockchain teknolojisinin avantajlarından faydalanarak akıllı şehir olmayı hedefliyor. Şehir, vatandaşlara belli başlı özelliklerden yararlanma imkanı sunmak adına Nesnelerin İnterneti (IoT) için Tangle teknolojisine yatırım yapan IOTA ile ortaklık kurdu.   Taipei Şehir Hükümeti Bilgi Teknolojileri Departmanı Komiseri olan Wei-bin Lee, resmi bir basın duyurusunda IOTA tarafından sunulan ‘eşsiz teknolojinin’, ‘Taipei vatandaşlarına yeni bir akıllı şehir dönemi” sunacağını söyledi. Ortaklık dahilinde hayata geçirilmesi planlanan ilk proje Taipan şehrinde yaşayan kişiler için Tangle teknolojisi faydalanarak tasarlanmış kimlik kartlarının hazırlanması. TangleID adı verilen kartların vatandaşları hem kimlik hırsızlarından ve sahtekarlıklarından korurken hem de sağlık geçmişini ve diğer hükûmet ile alakalı verileri kontrol etmede kolaylık sağlaması bekleniyor.   Şirket, şehir ile birlikte zaten bir yan proje için ortaklaşa çalışıyor ve ışığı, sıcaklığı, nemi ve kirliliği algılayabilen sensörlere sahip avuç içi-boyutunda bir kart oluşturmayı planlıyor. Tasarımın, Taipei’de yaşayan insanlara çevre kirliliği hakkında gerçek zamanlı olarak güncel bilgiler aktarması hedefleniyor. IOTA Foundation’ın kurucularından David Sønstebø şehir tarafından projenin böylesine benimsenmesinin epey olumlu olduğunu düşünürken “(bu) teknolojinin gerçek dünyadaki kullanımlara hazır olduğunu ve artık bir teoriden fazlası olduğunu” da belirtiyor.

Tayvan’ın Taipei şehri, Dağıtılmış Ana Defter, yani Blockchain teknolojisinin avantajlarından faydalanarak akıllı şehir olmayı hedefliyor. Şehir, vatandaşlara belli başlı özelliklerden yararlanma imkanı sunmak adına Nesnelerin İnterneti (IoT) için Tangle teknolojisine yatırım yapan IOTA ile ortaklık kurdu.

 

Taipei Şehir Hükümeti Bilgi Teknolojileri Departmanı Komiseri olan Wei-bin Lee, resmi bir basın duyurusunda IOTA tarafından sunulan ‘eşsiz teknolojinin’, ‘Taipei vatandaşlarına yeni bir akıllı şehir dönemi” sunacağını söyledi. Ortaklık dahilinde hayata geçirilmesi planlanan ilk proje Taipan şehrinde yaşayan kişiler için Tangle teknolojisi faydalanarak tasarlanmış kimlik kartlarının hazırlanması. TangleID adı verilen kartların vatandaşları hem kimlik hırsızlarından ve sahtekarlıklarından korurken hem de sağlık geçmişini ve diğer hükûmet ile alakalı verileri kontrol etmede kolaylık sağlaması bekleniyor.

 

Şirket, şehir ile birlikte zaten bir yan proje için ortaklaşa çalışıyor ve ışığı, sıcaklığı, nemi ve kirliliği algılayabilen sensörlere sahip avuç içi-boyutunda bir kart oluşturmayı planlıyor. Tasarımın, Taipei’de yaşayan insanlara çevre kirliliği hakkında gerçek zamanlı olarak güncel bilgiler aktarması hedefleniyor. IOTA Foundation’ın kurucularından David Sønstebø şehir tarafından projenin böylesine benimsenmesinin epey olumlu olduğunu düşünürken “(bu) teknolojinin gerçek dünyadaki kullanımlara hazır olduğunu ve artık bir teoriden fazlası olduğunu” da belirtiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.