Türkiye’nin enerji ithalat faturası verimlilikle düşecek

Enerji 2986+ kez okundu.
 

Türkiye’nin enerji ithalat faturası verimlilikle düşecek

Enerji verimliliği danışmanlık ve uygulama şirketi Enervis, sanayide enerji verimliliği uygulamaları kapsamında 7 yılda 634 proje geliştirdi.
Enerji verimliliği danışmanlık ve uygulama şirketi Enervis, sanayide enerji verimliliği uygulamaları kapsamında 7 yılda 634 proje geliştirdi. Türkiye'nin alanında önemli etkinliklerinden Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı (EVF) kapsamında Enervis’in öncü projelerini katılımcılarla paylaşan Enervis Genel Müdürü Osman Kipoğlu, Türkiye'nin enerji ithalatı faturasının geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 15,6 arttığına dikkat çekerek, “Verimliliği artırarak enerji ithalatını düşürebiliriz” dedi.   Enerji verimliliği alanında Türkiye'nin en büyük ve en önemli etkinliklerinden biri olan 10. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı (EVF) kapsamında iki ayrı etkinlikte yerini alan Enervis, enerji verimliliği projelerine ve uygulamalarına dair detayları katılımcılarla paylaştı. Enervis’in otomotiv, tekstil, gıda, cam, seramik, kimya, demir-çelik gibi sektörlerde gerçekleştirdiği enerji verimliliğini artırıcı çalışmalar ile her yıl milyonlarca lira tasarruf sağlanmasına katkı sunduğunu dile getiren Enervis Genel Müdürü Osman Kipoğlu “Enervis olarak sanayide enerji verimliliği uygulamaları kapsamında bugüne kadar 634 proje geliştirdik. Enerji ölçme izleme sistemleri kapsamında yaptığımız analizler ile tesislerde iyileştirmeler yapıyoruz. Bu da enerji maliyetlerini ciddi oranda düşürdüğü gibi hem ülkemize hem de rekabetçi piyasa koşullarının içerisinde yer alan şirketlere katkı sunuyor. Diğer yandan enerji üretimi ve yenilenebilir enerji yatırımlarına öncelik veriyor, şirketleri de bu konuda yönlendiriyoruz.” dedi.   Enerji yoğunluğunda en fazla iyileşme sanayide! Türkiye’de 2000 - 2016 yılları arasında enerji yoğunluğunda en fazla iyileşme görülen sektörün yüzde 42’lik iyileşme oranı ile sanayi olduğunu hatırlatan Kipoğlu, “Tüm iyileşmelere rağmen, Türkiye enerjide dışa bağımlılığı yüksek olan ülkeler arasında yer alıyor. Ülkemizin 2023 yılı hedefleri arasında, birincil enerji tüketiminin yüzde 14 azaltılması da bulunuyor. Bu süreçte hepimize düşen görevler var. Özellikle verimliliği artırıcı faaliyetler ile enerji ithalatının önemli ölçüde azaltılmasına katkı sağlayabiliriz” diyerek sözlerini tamamladı.
Enerji verimliliği danışmanlık ve uygulama şirketi Enervis, sanayide enerji verimliliği uygulamaları kapsamında 7 yılda 634 proje geliştirdi.

Enerji verimliliği danışmanlık ve uygulama şirketi Enervis, sanayide enerji verimliliği uygulamaları kapsamında 7 yılda 634 proje geliştirdi. Türkiye'nin alanında önemli etkinliklerinden Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı (EVF) kapsamında Enervis’in öncü projelerini katılımcılarla paylaşan Enervis Genel Müdürü Osman Kipoğlu, Türkiye'nin enerji ithalatı faturasının geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 15,6 arttığına dikkat çekerek, “Verimliliği artırarak enerji ithalatını düşürebiliriz” dedi.

 

Enerji verimliliği alanında Türkiye'nin en büyük ve en önemli etkinliklerinden biri olan 10. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı (EVF) kapsamında iki ayrı etkinlikte yerini alan Enervis, enerji verimliliği projelerine ve uygulamalarına dair detayları katılımcılarla paylaştı. Enervis’in otomotiv, tekstil, gıda, cam, seramik, kimya, demir-çelik gibi sektörlerde gerçekleştirdiği enerji verimliliğini artırıcı çalışmalar ile her yıl milyonlarca lira tasarruf sağlanmasına katkı sunduğunu dile getiren Enervis Genel Müdürü Osman Kipoğlu “Enervis olarak sanayide enerji verimliliği uygulamaları kapsamında bugüne kadar 634 proje geliştirdik. Enerji ölçme izleme sistemleri kapsamında yaptığımız analizler ile tesislerde iyileştirmeler yapıyoruz. Bu da enerji maliyetlerini ciddi oranda düşürdüğü gibi hem ülkemize hem de rekabetçi piyasa koşullarının içerisinde yer alan şirketlere katkı sunuyor. Diğer yandan enerji üretimi ve yenilenebilir enerji yatırımlarına öncelik veriyor, şirketleri de bu konuda yönlendiriyoruz.” dedi.

 

Enerji yoğunluğunda en fazla iyileşme sanayide!

Türkiye’de 2000 - 2016 yılları arasında enerji yoğunluğunda en fazla iyileşme görülen sektörün yüzde 42’lik iyileşme oranı ile sanayi olduğunu hatırlatan Kipoğlu, “Tüm iyileşmelere rağmen, Türkiye enerjide dışa bağımlılığı yüksek olan ülkeler arasında yer alıyor. Ülkemizin 2023 yılı hedefleri arasında, birincil enerji tüketiminin yüzde 14 azaltılması da bulunuyor. Bu süreçte hepimize düşen görevler var. Özellikle verimliliği artırıcı faaliyetler ile enerji ithalatının önemli ölçüde azaltılmasına katkı sağlayabiliriz” diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.