“Zihni Sinir Ampuller Yarışması”nın kazananı belli oldu

Teknoloji (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 2982+ kez okundu.
 

“Zihni Sinir Ampuller Yarışması”nın kazananı belli oldu

Enerji verimli LED aydınlatmanın öncüsü Philips tarafından; Avrupa Birliği’nce üretimi ve satışı yasaklanan akkor ampullere karşı, LED teknolojisinin sunduğu enerji tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla başlatılan “Zihni Sinir Ampuller Yarışması”nı, enerji tasarrufu teması kazandı. Şeffaf akkor ampullerin başrol oynadığı projelerin yarıştığı kampanyada birinci gelen “Çevre Anıtı” projesi, enerji tasarrufu konusunda toplumsal ölçekte etkili bir bilinç yaratmayı hedefliyor. Enerji verimliliğine yönelik geliştirdiği aydınlatma çözümleri ile sektörün lideri olan Philips, yeni nesil tasarruflu aydınlatma çözümlerinin, geçtiğimiz yıl üretimi ve satışı yasaklanan şeffaf akkor ampuller karşısındaki zaferini, “Zihni Sinir Ampuller Yarışması” aracılığıyla ilan etti. Avrupa Birliği tarafından geçtiğimiz yıl Eylül ayında enerji tasarrufu ve küresel ısınmayla mücadele kapsamında şeffaf ampullerin üretim ve satışının yasaklanmasını desteklemek amacıyla, sosyal medyada başlatılan “Zihni Sinir Ampuller Yarışması”nın kazananı olan “Çevre Anıtı” projesi enerjide tasarrufun öneminin altını çiziyor. Sosyal medyada geçtiğimiz yılın Kasım - Aralık ayları boyunca süren ve kullanılmayan şeffaf akkor ampullerin değerlendirilerek yaratıldığı projelerin yarıştığı kampanyada birincilik koltuğuna oturan “Çevre Anıtı” projesi, geri dönüşüm kampanyası aracılığıyla toplanan eski ampullerden oluşuyor. Şehir meydanları düşünülerek dev bir ampul şeklinde tasarlanan proje aracılığıyla toplumsal ölçekte enerji tasarrufu konusunda etkili bir bilinç yaratılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda Dünya Çevre Günü’nde şehir meydanlarına yerleştirilen dev ampul anıtı aracılığıyla, tüketicilere enerjiyi doğru ve tasarruflu kullanma konusunda duyarlılık kazandırılması planlanıyor. AKILLI BİNAM

Enerji verimli LED aydınlatmanın öncüsü Philips tarafından; Avrupa Birliği’nce üretimi ve satışı yasaklanan akkor ampullere karşı, LED teknolojisinin sunduğu enerji tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla başlatılan “Zihni Sinir Ampuller Yarışması”nı, enerji tasarrufu teması kazandı. Şeffaf akkor ampullerin başrol oynadığı projelerin yarıştığı kampanyada birinci gelen “Çevre Anıtı” projesi, enerji tasarrufu konusunda toplumsal ölçekte etkili bir bilinç yaratmayı hedefliyor.

Enerji verimliliğine yönelik geliştirdiği aydınlatma çözümleri ile sektörün lideri olan Philips, yeni nesil tasarruflu aydınlatma çözümlerinin, geçtiğimiz yıl üretimi ve satışı yasaklanan şeffaf akkor ampuller karşısındaki zaferini, “Zihni Sinir Ampuller Yarışması” aracılığıyla ilan etti. Avrupa Birliği tarafından geçtiğimiz yıl Eylül ayında enerji tasarrufu ve küresel ısınmayla mücadele kapsamında şeffaf ampullerin üretim ve satışının yasaklanmasını desteklemek amacıyla, sosyal medyada başlatılan “Zihni Sinir Ampuller Yarışması”nın kazananı olan “Çevre Anıtı” projesi enerjide tasarrufun öneminin altını çiziyor. Sosyal medyada geçtiğimiz yılın Kasım - Aralık ayları boyunca süren ve kullanılmayan şeffaf akkor ampullerin değerlendirilerek yaratıldığı projelerin yarıştığı kampanyada birincilik koltuğuna oturan “Çevre Anıtı” projesi, geri dönüşüm kampanyası aracılığıyla toplanan eski ampullerden oluşuyor. Şehir meydanları düşünülerek dev bir ampul şeklinde tasarlanan proje aracılığıyla toplumsal ölçekte enerji tasarrufu konusunda etkili bir bilinç yaratılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda Dünya Çevre Günü’nde şehir meydanlarına yerleştirilen dev ampul anıtı aracılığıyla, tüketicilere enerjiyi doğru ve tasarruflu kullanma konusunda duyarlılık kazandırılması planlanıyor. AKILLI BİNAM
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akillibinam.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.